Centre corporatiu CaixaBank Catalunya

L'alta direcció de CaixaBank renuncia a la remuneració variable del 2020 pel coronavirus

La Junta General Ordinària d'Accionistes ajornada per l'estat d'alarma se celebrarà el 22 de maig

Tots els membres de l'alta direcció de CaixaBankhan renunciat  a la seva remuneració variable de 2020  davant la pandèmia del coronavirus, després de la mateixa renúncia que el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, va anunciar en el consell d'administració del 26 de març. Ho ha informat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el qual anuncia que convoca per al 22 de maig la Junta General Ordinària d'Accionistes que estava prevista per al 2 i 3 d'abril però que es va ajornar per l'estat d'alarma.

Aquestes  renúncies a remuneracions  implica un reajustament de l'ordre del dia, que a més inclourà ratificar la reducció de dividend a compte proposat per a l'exercici 2019 a 0,07 euros per acció. La reducció de dividend es va aprovar en el consell d'administració el 26 de març, per «prudència i responsabilitat» a causa de la crisi del coronavirus.

Modificada la política de dividends

El consell també va apostar per modificar la política de dividendsper a l'exercici 2020  consistent en la distribució d'un dividend en efectiu superior al 50% del benefici net reportat, passant a la distribució d'un dividend en efectiu no superior al 30% del benefici net reportat. A més, s'incorpora a l'ordre del dia de la Junta la proposta de nomenament de Francisco Javier García Sanz com a conseller dominical (a proposta de la Fundació La Caixa i de Criteria Caixa) per a cobrir la vacant per la renúncia de Marcelino Armenter Vidal.

La Junta General Ordinària d'Accionistes se celebrarà en el Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, el divendres dia 22 a les 11.00. Estarà permesa l'assistència telemàtica  encara que, si les decisions del govern sobre l'estat d'alarma en aquestes dates impedeixen la Junta, la reunió es farà el mateix dia però de manera exclusivament telemàtica.