Presa de mostres de coronavirus a l'Hospital Militar d'Aragó el 26 de març de 2020

Canvia el màxim de persones que poden anar al cotxe si treballes

És una dada a tenir molt en compte

El fet que des d'aquest dilluns passat s'hagin reincorporat a la feina els empleats d'activitats no essencials ha portat al Govern a dur a terme una sèrie de mesures en pro d'evitar que el coronavirus es propagui. Per això, per exemple, s'han donat mascaretes  als ciutadans que han fet servir els mitjans de transport públic per acudir al seu lloc de treball.

Així mateix, la  Direcció General de Trànsit (DGT) ha informat als ciutadans dels aspectes que cal tenir en compte a l'hora de desplaçar-se a la feina. En aquest sentit, ha indicat que el recomanable és optar per un mitjà privat com el cotxe, la moto o la bicicleta.

Malgrat això ha recordat que, en el cas que es comparteixi cotxe amb companys de treball, en aquest vehicle no podran anar més de tres persones, una per fila, i que totes han de portar posada la seva corresponent mascareta.

Les indicacions de la DGT

Les altres indicacions que ha realitzat la DGT són les següents:

  • Després de cada ús del cotxe, i fent ús de lleixiu o d'alcohol, cal procedir a netejar  el quadre de comandament, el volant, el fre de mà i la palanca de canvi de marxes.
  • Quan es vagi a recarregar el dipòsit de combustible  del vehicle és imprescindible col·locar guants d'un sol ús  per no estar en contacte directe amb la mànega del sortidor. Per què? Perquè la Covid-19 pot romandre en l'acer inoxidable fins a un màxim de tres dies.
  • En carregar el dipòsit del cotxe o motocicleta en una estació de servei cal guardar el tiquet  d'haver pagat perquè si la policia t'atura i no es pot justificar el motiu de la sortida amb aquell document es pot patir una multa de fins a 30.000 euros .
  • Per descomptat, la DGT també ha subratllat que cal pagar, sigui en una gasolinera o en qualsevol altra superfície comercial, en la mesura que sigui possible amb targeta i no amb diners en metàl·lic.