Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates

Comencen els contagis entre nens a Espanya: una altra escola tancada

L'escola ha activat el protocol per a evitar més contagis davant l'inici del curs escolar

L'Escola Infantil Fernando de los Ríos de la localitat de Santa Fe (Granada) ha activat el protocol previst per a evitar contagis després que un nen del centre hagi donat positiu per coronavirus en les últimes hores.

Segons ha informat l'Ajuntament de Santa Fe a través de les seves xarxes socials, ha estat la mateixa família de l'alumne la que ha informat la direcció del centre del positiu després de conèixer els resultats de la prova PCR practicada al menor. 

El nen infectat ha tingut pocs contactes directes

A partir d'aquí s'ha activat el protocol establert amb les instruccions «rebudes» per la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia per als casos de Covid-19 en els centres educatius.

D'aquesta manera, la directora del centre s'ha posat en contacte amb totes les famílies de la classe del menor, que forma part d'un 'grup classe' que està format com a 'grup-bombolla', per la qual cosa l'alumne «sol ha mantingut» contacte estret amb un grup «molt reduït» de companys del centre.

Salut contactarà amb els familiars directes de l'alumne contagiat com amb els de la resta dels alumnes que formen el 'grup-classe' per a procedir «al més aviat possible» per a realitzar els test PCR corresponents, previsiblement aquest diumenge.

L’Ajuntament demana «tranquil·litat i màxima cautela»

Mentrestant s'ha recomanat a aquestes famílies que facin «quarantena voluntària» fins que es determinin els resultats de les proves o rebin instruccions directes sobre aquest tema. De la mateixa manera, es procedirà a la «desinfecció completa» de tot el centre educatiu per a garantir la «volta normal» a classe de la resta de l'alumnat i docents. 

L'Ajuntament de Santa Fe ha demanat «tranquil·litat i màxima cautela», al mateix temps que ha desitjat la ràpida recuperació de l'alumne, desitjant que no s'hagin produït més contagis.