Foto de bitllets de 50 euros.

Amalia i Manolo, el matrimoni que ha guanyat la loteria però no la pot cobrar

En total, van guanyar 80.000 euros amb quatre cupons premiats de l'ONCE

El matrimoni espanyol format per Manolo i Amalia són la viva representació de la mala sort. Tot i haver guanyat 80.000 euros al sorteig de l'ONCE, no poden reclamar el premi perquè van perdre els cupons. Estan buscant desesperadament una fórmula per sortir de l'atzucac.

Aquest drama basat en fets reals, ocorregut a Sanlúcar de Barrameda (Cadis), no és un cas aïllat. Cada any queden sense lliurar milions d'euros als premis perquè els guanyadors no saben que han guanyat, però també, moltes vegades, perquè els afortunats perden els cupons premiats.

No és la primera vegada que un guanyador d'un gran premi de la loteria es queda sense cobrar perquè ha perdut el cupó. En aquest cas, l'administració de loteria està investigant per trobar una solució al problema. Els premiats han reclamat públicament poder cobrar igualment el premi.

La bona i alhora mala sort d'un matrimoni andalús

Manolo i Amalia, un matrimoni de Sanlúcar de Barrameda (Cadis) van passar de l'eufòria a la desesperació en qüestió de minuts. Els que van passar entre que van saber que havien guanyat i que es van adonar que havien perdut els cupons. Una absurda distracció que els pot deixar sense 80.000 euros.

Van comprar 5 cupons de l'ONCE, quatre se'ls van quedar ells i un altre li van regalar a un cambrer del restaurant on estaven menjant. La fortuna els va somriure, i el sorteig va premiar amb 20.000 euros cadascuna de les cinc butlletes. Per al seu horror, quan van anar a buscar-los es van adonar que no hi eren.

Imatge de diversos cupons de l'ONCE
La parella va guanyar amb uns cupons que han perdut | ONCE

El matrimoni està sumit ara en una gran desesperació per haver perdut els cupons premiats. Senten una gran impotència per no poder cobrar els diners, i estan buscant una solució satisfactòria per a tothom. Per això, s'han posat en contacte amb les oficines de l'ONCE de Cadis.

El cambrer sí que podrà cobrar el premi

Manolo i Amalia no es rendeixen i estan intentant per tots els mitjans demostrar que són els guanyadors del sorteig. Amalia és la que pitjor ho porta, ja que sent una gran impotència per haver perdut els cupons. Manolo, en canvi, es mostra feliç per haver regalat un cupó al cambrer.

Gràcies al seu gest ha fet feliç una persona que necessitava el premi de veritat, i que sí que podrà cobrar-lo. Mentrestant, han fet una crida perquè si algú troba els cupons els torni. Amalia defensa que si ha perdut el cupó o l'ha llençat a les escombraries, té dret a cobrar-lo igualment.

Espejo Público s'ha fet ressò de la notícia i gràcies a això el matrimoni ha aconseguit fer públic el problema. «Estem intentant a veure si cobrem, fent tot el que està a les nostres mans per cobrar. La sort no sempre està a favor nostre, per això ens dona més impotència», va afirmar Amalia.

Fan una crida

Des de l'ONCE han explicat que estan investigant el cas per fer una valoració de la reclamació. Estan analitzant la documentació aportada per prendre una decisió sobre la base de la legalitat. Hi ha un precedent del 2009, en què el Tribunal Suprem va obligar l'ONCE a abonar la quantitat.

Foto d'Amalia i Manolo
Amalia i Manolo van explicar la seva situació a les càmeres d'Antena 3 | Antena 3

L'administració pot esperar que es compleixi el termini per cobrar el premi i, si ningú no ha reclamat els dos cupons, abonar-ne la quantitat. Els afectats poden presentar com a testimonis el venedor que els va vendre els cupons i, fins i tot, els testimonis que hi havia o el cambrer a qui van regalar la butlleta.

El matrimoni ha aprofitat les càmeres d'Antena 3 per fer una crida. Demanen que qualsevol que trobi els cupons premiats es posi en contacte amb ells i els hi tornin. Per evitar suspicàcies, han evitat dir el número amb què van resultar premiats en el maleït sorteig.