Urdangarin

La nova companya de presó d'Urdangarin: una coneguda assassina

Des d'avui Ana Julia Quezada, l'assassina de Gabriel Cruz, compartirà presó amb Iñaki Urdangarin

Ana Julia Quezada, condemnada presó permanent revisable per l'assassinat del nen Gabriel Cruz, ha estat traslladada aquest dimarts al centre penitenciari de Brieva (Àvila) després que Institucions Penitenciàries hagi estimat la sol·licitud que ella mateixa va cursar fa setmanes per a abandonar la presó d'Acebuche, a Almeria.

Tot i que aquesta presó és només per a dones,  és el centre on es troba intern Iñaki Urdangarin, el marit de la Infanta Cristina, que està complint condemna des de fa 17 mesos per malversació, prevaricació, frau a l'Administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències; i qui aquest Nadal podrà gaudir del seu primer permís de set dies.

Ana Julia hauria sol·licitat el trasllat

Segons informen fonts penitenciàries, la condemnada hauria sol·licitat el seu trasllat a una presó de dones, de manera que també es va contemplar la possibilitat que fos portada fins a la presó de Madrid I. Ana Julia  va ser condemnada a presó revisable per l'assassinat amb traïdoria de Gabriel Cruz. Tot i això, la sentència dictada per l'Audiència Provincial d'Almeria  encara no és ferma i ha estat recorreguda per les parts, de forma que tant la defensa com l'acusació particular ha sol·licitat la repetició de la vista oral.

Per la seva part, la Fiscalia ha impugnat l'apel·lació presentada per la defensa de la condemnada i ha  interposat un recurs en considerar que el jurat popular va incórrer «en manifest error» en considerar provada la comissió dels delictes contra la integritat moral dels mares, al marge del delicte de lesions psíquiques.

En un escrit, elevat davant el Tribunal Suprem de Justícia d'Andalusia, la fiscal va indicar que, en aquest cas, «no hi ha dubte» que  Ángel Cruz i Patricia Ramírez «van patir un sofriment immesurable»però remarca que «la interpretació» que va fer el jurat respecte del delicte contra la integritat moral «incorre en manifest error i no pondera adequadament un judici de raonabilitat».

Cal recordar que l'Audiència Provincial d'Almeria ja va prorrogar la presó provisional per a Ana Julia Quezada per un termini màxim de 14 anys, 31 mesos i 15 dies  a l'espera que se substanciïn els recursos presentats al TSJA.

També et pot interessar...