YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Ataquen sense pietat a Ana Milán pel seu missatge a favor de Pablo Hasel

L'actriu ha utilitzat les xarxes per opinar sobre la llibertat d'expressió

L'actriu Ana Milán somrient
Ana Milán ha utilitzat el seu compte de Twitter per a parlar indirectament de Pablo Hasel | Instagram

L'actriu Ana Milà és una de les famoses del nostre país més actives en xarxes socials. Bona mostra d'això és que les usa per a estar en contacte permanent amb els seus seguidors. No obstant això, també les empra per a donar els seus punts de vistes sobretot tipus de qüestions.

Bona mostra d'això últim és que fa uns dies les va utilitzar per a defensar a Demi Moore. En concret, per a defensar-la davant els comentaris ofensius que se li havien llançat pels seus retocs estètics. No obstant això, ara ha recorregut al seu compte de Twitter per a fer un al·legat en favor de la llibertat d'expressió i per a criticar com funciona la justícia. Tot pel cas de Pablo Hasel. I això ha donat lloc al fet que rebi una sèrie de crítiques i atacs sense pietat.

L'origen de la polèmica

Si d'alguna cosa s'ha parlat aquesta setmana al nostre país ha estat de l'entrada a la presó del raper Pablo Hasel. Aquest ha estat empresonat després que el Tribunal Suprem (TS) ratifiqués una condemna d'aquell de 2018 per un delicte d'enaltiment del terrorisme i per un altre d'injúries a la Corona i a les forces de seguretat de l'Estat. Delictes que havia comès a través de missatges que va compartir a Twitter.

I és que el citat Suprem va determinar que els atacs que el jove havia realitzat sobre el rei emèrit o sobre les esmentades forces «no és llibertat d'expressió. És odi i atacs a l'honor».

Uns delictes aquests pels quals també en 2014 va ser condemnat per l'Audiència Nacional. En concret, se li va condemnar a dos anys de presó després de compartir a Youtube vídeos en pro d'unes certes bandes terroristes. Això sense passar per alt que anteriorment també, com exposa 'La Vanguardia', havia estat condemnat per delictes de desobediència a l'autoritat o per aplanament de local.

El seu cas ha generat una gran controvèrsia. I és que hi ha els qui consideren que ha estat justament condemnat, però hi ha altres persones que creuen que amb la seva sentència s'ha calcigat la llibertat d'expressió. En concret, es refereixen a la sentència que gira entorn dels seus tuits en contra de la policia o del pare de Felip VI.

Ens estem referint a tuits, publicats per 'El Mundo', com «El lladre del Borbó no ha de donar crèdit a la impunitat que té per a burlar-se de nosaltres».

El tuit d'Ana Milán

Entre els qui consideren que la condemna per aquests esmentats missatges de Hasel són un atac a la llibertat d'expressió hi ha nombrosos rostres coneguts. Així, hi ha famosos que han signat un manifest demanant la seva sortida de presó com Joan Manuel Serrat, Fernando Trueba, Javier Bardem o Pedro Almodóvar, entre altres.

I precisament en la tònica d'aquestes celebrities es troba l'actriu Ana Milà. Ella, sobre el polèmic cas del raper, ha escrit un comentari en Twitter que diu així: «Som més de condemnar injúries a la Corona que les injúries de la Corona».

Els atacs furibunds a Milán

Aquest tuit de la citada intèrpret ha generat una gran controvèrsia. Tant és així que són molts els internautes que no han dubtat a arremetre durament contra ella. Ho han fet tirant-li en cara que pugui defensar a un individu, amb un ampli historial delictiu amb comentaris com ara aquests:

  • «Som més de parlar que d'informar-nos bé. Per a parlar cal llegir la sentència al complet i aprendre a aplicar la llei. Això de la Corona és la gota que satisfà el got davant les moltes coses per les quals se'l jutja a semblant individu».
  • «Una altra que s'ha empassat que li han condemnat per injúries a la Corona. Estem en un nivell de manipulació de l'opinió pública màxim i amb el mínim esforç».
  • «Ja trigava a dir res aquí la llista de torn».
  • «Crec que algunes classes i coneixements jurídics no et vindrien malament per a després donar alguna opinió amb una mica de fonament. Però, en fi, la carrera d'interpretació val per a tot».
  • «Estàs molt solta últimament a Twitter, Ana, i això està bé, però és recomanable pensar dues vegades les estupideses que un posa per a no quedar malament».

Ana Milán també rep suports

Després d'aquest tuit i la polèmica generada, Ana Milán no ha volgut avivar més la mateixa. I això que algunes de les crítiques que ha rebut són molt dures.

No obstant això, cal saber també que hi ha internautes que han sortit en la seva defensa. Ho han fet deixant palès, de la mateixa manera, que en certa manera té molta raó. Bona mostra d'això són aquests comentaris:

  • «Diuen que això és enaltiment del terrorisme i potser pot ser-ho, però, vinga, que he escoltat membres de Vox dir coses moltíssim més greus dia rere dia».
  • «Si es condemna al ciutadà Borbó pare per robar no és el mateix que condemnar a un tío per dir que roba o que no ens deixen jutjar-li perquè era Rei i fer el que li surti dels ous, anava en el càrrec».
  • «Jo encara em recordo d'un que va dir no sé què de bombardejar Catalunya, uns altres d'afusellar a 27 milions d'espanyols, un altre de cridar a tots els homosexuals prostituts que acabaran a l'infern, però clar...A això ho diuen llibertat d'expressió».
  • «Crec que el seu comentari no se centra tant a defensar els delictes del raper sinó a qüestionar com es castiguen uns delictes o altres. Olé Milán! Valent i escarida, encara que crec que alguns no t'han entès bé».

Comentaris

envia el comentari