ANC

L'ANC demana als ajuntaments que no contracti empreses vinculades «al poder polític de l'Estat»

Preparen una moció per escrit perquè sigui aprovada, com a pilot, a la comarca d'Osona

L'Assemblea Nacional Catalana vol impulsar encara més la seva campanya de «consum estratègic». Després que a començaments d'estiu, creés d'un cercador d'empreses perquè els consumidors poguessin conèixer aquelles «compromeses» amb la República catalana, ara ha posat el seu focus en els ajuntaments. I és que entre els seus plans es troba una futura demanda als plens perquè no contractin cap empresa que no estigui «desvinculada de l'Ibex35 i els poders polítics de l'Estat».

L'organització independentista ja es trobaria redactant una moció per afavorir els contractes amb companyies al marge «de les ingerències polítiques espanyoles». Segons recollia 'La Vanguardia', la intenció és fer arribar al text als grups municipals independentistes i que aquests el portin al plenari per ser aprovat. 

Prova pilot abans d'estendre-ho a la resta del país

Sota el títol «per un consum estratègic nacional», la intenció és que el text de la moció estigui redactat abans de final de setembre. La idea és que siguin els 50 municipis de la comarca d'Osona, incloent-hi la seva capital Vic, els que aprovin en primer lloc el text. 

Un cop feta aquesta espècie de prova pilot, es vol estendre aquesta iniciativa a la resta del territori català. L'ANC sol·licitaria en ella que els ajuntaments s'adhereixin a la seva iniciativa desenvolupant exclusivament la «contractació de subministraments i serveis per les empreses inscrites en el registre de proveïdors estratègics».

Consum Estratègic de l'ANC
L'ANC va crear un cercador anomenat 'Consum Estratègic' per empreses compromeses amb la república catalana | Cedida

 

L'objectiu, un cop assolir el compromís dels governs municipals, és que a aquesta adhesió s'hi acabin sumant altres institucions supramunicipals. Començant pels consells comarcals, seria previsible que en un futur es faci aquesta demanda a la Generalitat. 

Èxit del cercador de «consum estratègic» tot i la polèmica

La campanya per un «consum estratègic» va ser llançada el passat 20 de juny. Des de bon començament, va rebre crítiques dels partits constitucionalistes i de les patronals, PIMEC i Foment, que parlaven d'un clar «boicot» i de l'elaboració de «llistes negres». 

  

reixement notable d'empreses que es poden localitzar al seu cercador web 

 

També et pot interessar...