Quim Torra als Premis de Turisme de Catalunya (BCN, 9-1-2020)

L'ANC demana al president Quim Torra que es «tanqui Catalunya»

Es vol evitar que el coronavirus continuï propagant-se

Després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi decretat l'estat d'alarma a tot Espanya i que el conseller d'Interior del Govern, Miquel Buch hagi anunciat el tancament dels locals d'oci i de tots els comerços, que no siguin de primera necessitat, a Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)  ha reclamat que el Govern faci un pas endavant i «tanqui Catalunya».

A través de les xarxes socials ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que s'actuï «com es va fer amb èxit davant els atemptats del 2017» amb l'objectiu d'aplicar aquelles mesures que siguin necessàries per evitar el col·lapse del sistema sanitari català i posar fre a la propagació del coronavirus.

«Tanquem Catalunya»

Així doncs, des de l'ANC s'ha fet una crida a «respondre amb valentia pel bé de tothom» i s'ha demanat  tancar Catalunya. Des de l'Assemblea també han volgut mostrar el seu suport a les persones que estan afectades, confinades o aïllades a causa del coronavirus que a hores d'ara fa que Catalunya superi els 500 contagiats.

També ha recordat que un dels afectats és l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana i líder de la Crida Nacional per la República, Jordi Sànchez, que actualment està seguint el protocol d'aïllament a la presó de Lledoners per haver estat contacte amb un possible contagi.

D'altra banda, han volgut agrair la feina que està fent el personal dels serveis sanitaris en aquests moments «d'emergència, responsabilitat i solidaritat». Amb tot, a les xarxes socials ha aparegut el 'hashtag' #tanquemCatalunya amb el qual alguns usuaris reclamen el mateix que l'ANC.