L'ANC ha limitat a 48.000 manifestants l'aforament total per als 107 punts de concentració previstos per la Diada en 82 municipis, per adaptar-se a la situació sanitària. L'entitat ha obert les inscripcions per poder assistir-hi i defensa que es compliran «totes les pautes» marcades. La més multitudinària es preveu a Badalona, amb capacitat per a 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.
Cada mobilització -que s'haurà de celebrar en avingudes amples- tindrà un aforament màxim, un perímetre delimitat i senyals que indiquin on ha de situar-se cada assistent. Es calcula 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi haurà d'accedir amb mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a les entrades, on es comprovarà si s'ha registrat.
Hi haurà actes institucionals?
Budó ha explicat que, després que la Diada del 2018 estigués marca per la «represa de les institucions» després del 155, i que la del 2019 la condicionés la imminent sentència de l'1-O, l'Onze de Setembre d'enguany té l'impacte de la Covid-19. És per això que els actes es faran sense públic i sota mesures de seguretat: «Tornarem a mostrar l'actitud de sobreposar-se, de reprendre el vol i persistir, que ens defineix com a poble i país».
Els actes tindran un format més reduït, tant al Parlament com a Govern, «més íntim», sense públic, i complint les mesures de seguretat. El 10 de setembre es projectaran imatges dels «presos polítics» a les parets del Palau de la Generalitat, per reclamar el seu «retorn». El Parlament homenatjarà els exdiputats i exdiputades de les onze legislatures. El marc del programa es titula 'Aquesta terra', en referència al país i al planeta.
Sota el lema 'Aquesta terra': Què significa?
L’acte 'Aquesta terra', dirigit per Lluís Danés, començarà a la Plaça Sant Jaume el 10 al vespre. S'iniciarà amb la solemne hissada de la bandera presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat per la Guàrdia d'Honor dels Mossos d'Esquadra. En aquest moment també hi assistiran el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Tot seguit, El Cor Jove de l’Orfeó Català, acompanyat per Xavi Lloses al piano, interpretarà 'El cant de la senyera'.
El cartell de la Diada fa referència a la Terra des del punt de vista «més ampli» de la paraula. D’una banda, la Terra com a un tros d'espai, més petit o més gran, des d'on aquests dies de pandèmia la gent ha viscut i ha observat tot el que passava al seu voltant. Els quadrats en blanc i negre indiquen aquest petit espai on la gent s'ha reclòs, un petit espai que la gent ha fet seu i des d'on s'ha viscut un dels moments més durs de la història dels nostres temps.
Aquests quadres, a més, també fan referència a les relacions de la ciutadania, al distanciament social i a la falta de contacte que ens ha portat la Covid-19 però alhora també la necessitat d'aquest contacte entre els individus i el pes que s'ha demostrat de la societat, tal com ha explicat Budó. Amb relació a la pandèmia, el color negre d'aquesta terra pretén indicar el dol per totes les víctimes que hi ha hagut, i també és un homenatge a aquesta terra que les ha acollit. L’autora del disseny del cartell és Cèlia Martín.