El president d'Andalusia, Juanma Moreno, durant la reunió amb el comitè d'experts sobre la pandèmia

Andalusia tanca l'activitat no essencial a les 18 hores i avança el toc de queda a les deu de la nit

Ho ha anunciat el president de la regió després d'analitzar amb els experts l'evolució de la pandèmia

Andalusia decretarà des de les 00.00 hores del dimarts 10 de novembre i fins al dia 23 del mateix mes el tancament de tota activitat no essencial a partir de les 18 hores, ampliarà el toc de queda des de les 22.00 fins a les 07.00 hores i confinarà tots els municipis de la comunitat, dels quals només es podrà entrar i sortir de forma justificada.

Així ho ha anunciat el president Juanma Moreno en una compareixença informativa després de presidir en el Palau de San Telmo la reunió del Comitè Assessor d'Alertes de Salut Pública d'Alt Impacte per a analitzar l'evolució de la pandèmia en una jornada en la qual s'han registrat 3.755 casos positius i 20 morts i la xifra d'hospitalitzats ha baixat per segon dia consecutiu fins als 3.151 mentre que els ingressos en UCI han pujat fins als 455.

Les universitats renuncien a les classes presencials

El president de la Junta ha comunicat a més la decisió de mantenir fins al 23 de novembre el tancament perimetral de la comunitat i continuar amb els col·legis i instituts oberts en tota Andalusia, mentre que en la universitat es decideix implantar l'activitat en línia excepte en les pràctiques i l'experimentació.
 

El tancament de tota activitat no essencial a partir de les 18 hores serà més exigent a la província de Granada, on la greu incidència de la pandèmia obliga al tancament complet de tota activitat no essencial i Moreno ha recomanat als ciutadans «només sortir per a l'estrictament necessari».

Andalusia va decretar un confinament perimetral el 30 d'octubre

Des del passat 30 d'octubre ja estava en vigor a Andalusia el tancament perimetral de tota la comunitat, que impedia poder entrar o sortir sense causa justificada, i el confinament de més de 4,5 milions d'habitants de 449 municipis de les províncies de Cadis, Còrdova, Granada, Jaén, Màlaga i Sevilla.
 

En concret, la Junta va establir el confinament de les províncies de Granada, Jaén i Sevilla, que es troben en el nivell 4 d'alerta definit pel govern, que suposa que, dins d'aquestes províncies, també queda limitada la mobilitat entre tots els seus municipis, en els quals només es podrà entrar o sortir amb un motiu justificat.El mateix confinament perimetral es va determinar per als 28 municipis englobats en el districte sanitari de Còrdova-Sud, els 18 municipis del districte La Vega de Màlaga i els 25 municipis de les àrees sanitàries Jerez-Costa Nord-oest i Serra de Cadis.


Al costat d'aquestes mesures, el decret mantenia la limitació de la mobilitat nocturna amb l'horari de «toc de queda» entre les 23.00 i les 06.00 hores ja fixat en el decret d'estat d'alarma. Igualment, s'establia que a partir de la mitjanit les reunions en l'àmbit públic i privat quedaven limitades a un màxim de sis persones, excepte aquells grups que siguin convivents.