Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020

Proposaran al Procicat limitar a un centenar de persones l'aforament en actes religiosos

El Departament de Justícia trasllada el seu malestar a l'Arquebisbat per la "desproporcionada" concentració de persones a la Sagrada Família

La Direcció General d'Afers Religiosos, dins del Departament de Justícia, portarà al Procicat una proposta per limitar a un centenar de persones l'aforament en actes religiosos. Justícia ha informat que ho farà per evitar «noves concentracions multitudinàries» com la d'aquest dissabte a la Sagrada Família, que va reunir unes 600 persones. Aquesta limitació se sumaria a l'actual del 30% de l'aforament en actes religiosos i s'aplicaria «malgrat es facin en espais amb gran capacitat».

Malestar del Govern amb l'Arquebisbat de Barcelona

El Departament, a través d'Afers Religiosos, ha traslladat el seu malestar a l'Arquebisbat de Barcelona per la «desproporcionada i inoportuna» concentració de persones en la beatificació d'aquest dissabte i ha fet una crida a la responsabilitat. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ja havia apuntat aquest diumenge en una entrevista a 'Catalunya Ràdio' que s'haurien de revisar els criteris quan es tracta d'esglésies grans que congreguen centenars de persones.

El director general de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, el tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religió del consistori, Khalid Ghali, van assistir a la missa d'aquest dissabte a la Sagrada Família segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l'ACN. Des de l'Ajuntament, han explicat que Batlle va ser convidat per l'Arquebisbat de Barcelona i que el comissionat assisteix a tots els actes de caire religiós on el conviden. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha dit en un primer moment a RAC1 que no els constava l'acte, tot i que després ha dit que sí que sabien que es feia però no les característiques ni l'aforament.

Segons Serra, «entra dins la normalitat» que hi hagi presència de l'Ajuntament, tot i que ha assegurat que no sabien l'aforament ni els detalls de l'organització. El regidor ha afirmat que s'ha de ser «exemplars» i que això és el que s'ha de demanar també a l'Arquebisbat de Barcelona. «A actes com el d'ahir s'hauria de posar un límit, un sostre, per evitar trobades d'aquest tipus», ha declarat, línia en què ha respost la Generalitat aquest diumenge al migdia.