Ataquen amb pintura la façana del Palau de la Generalitat

Els fets s'han produït aquest diumenge al migdia

Atac amb boles de pintura a la façana del Palau de la Generalitat.
L'atac amb pintura s'ha produït aquest diumenge al migdia. | ACN

La façana del Palau de la Generalitat ha estat atacada amb bosses de pintura durant una protesta que s'ha produït aquest diumenge, 8 de novembre, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Alguns dels manifestants, del sector de la restauració, es queixaven de les mesures anticovid que els obliguen a tancar els seus establiments i han acabat llençant pintura contra la façana de la seu del Govern, que ha quedat totalment tenyida amb pintura vermella. 

Un atac fet per entre 8 i 10 persones del sector de la restauració

L'atac ha afectat de ple la façana del Palau de la Generalitat, així com el terra de la plaça Sant Jaume, en ple centre històric de Barcelona. La Guàrdia Urbana ha explicat que es tracta d'una acció d'un grup entre 8 i 10 persones. Es tracta d'una protesta del sector de l'hostaleria i la restauració en contra del seu tancament. Els serveis de neteja treballen al llarg del matí per esborrar les pintades.

Les mesures del Govern per frenar l'augment de contagis de covid-19 han afectat diversos sectors, i el de la restauració i l'hostaleria han estat dels més afectats. Els bars i restaurants van haver de tancar el 16 d'octubre, i des d'aleshores només poden oferir servei per emportar. Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment quatre persones a causa de l'acció, tal com han explicat ells mateixos a Twitter:

El Gremi de Restauradors de Barcelona se'n desmarca

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, s'ha afanyat a desvincular l'acció del seu col·lectiu i ha qualificat d'«impresentables» els autors de l'atac amb pintura:


Comentaris

envia el comentari