Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla picat dels feligresos a la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig Diggle, el 7 de novembre del 2020

Dos representants de l'Ajuntament de Barcelona eren a la missa multitudinària de la Sagrada Família

Ho ha explicat aquest diumenge el programa 'Via Lliure' de RAC1

Pla picat dels feligresos a la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig Diggle, el 7 de novembre del 2020
Entre els presents hi havia el regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. | ACN

Albert Batlle, regidor de seguretat ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona, i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali Bada, eren a la missa multitudinària que es va fer aquest dissabte, 7 de novembre, a la Sagrada Família, segons ha avançat aquest diumenge el programa 'Via Lliure' de 'RAC1'.

De fet, ha estat el mateix regidor de Drets Ciutadans de l'Ajuntament de la capital catalana, Marc Serra, l'encarregat a denunciar els fets en directe al programa de ràdio. «No estem qüestionant si es tractava d'un acte legal o il·legal, sinó de l'exemplaritat, que se'ns demana a totes les institucions. Que en un context com l'actual el bisbat hagi decidit organitzar un acte extraordinari en què s'acumulen sis-centes persones i es força el desplaçament, ens ha sorprès». 

«És habitual que en els diferents actes de Barcelona hi hagi una representació institucional de l'ajuntament. Això no vol dir que sapiguem les condicions de l'acte que gairebé sempre desconeixem», concloïa el regidor, intentant trencar alguna llança a favor dels seus dos companys que havien assistit al polèmic acte.

Aragonès ha criticat l'acte a la Sagrada Família: «És una qüestió de sentit comú»

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat que gairebé sis-centes persones participessin aquest dissabte en una cerimònia a la Sagrada Família a Barcelona, malgrat que les restriccions de la Covid-19: «És una qüestió de sentit comú, i també del missatge».

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest diumenge ha lamentat que les imatges de l'acte puguin transmetre el missatge que «per a segons quines coses no hi hagi restriccions», entre el sector cultural — per exemple — segueix tancat. 

Ha afirmat que la Generalitat no havia autoritzat l'acte de forma expressa, sinó que l'organització es va adaptar a les restriccions en vigor amb caràcter general: «L'acte d'ahir no va estar autoritzat expressament pel Procicat, ells van complir amb el 30%, diuen, i ho comprovarem». 

Salut obrirà un expedient per l'acte a la Sagrada Família

La Conselleria de Salut obrirà un expedient per a investigar si s'han respectat totes les mesures sanitàries i de mobilitat a la cerimònia amb gairebé sis-centes persones a la basílica de la Sagrada Família, permesa malgrat les restriccions per a evitar contagis de la Covid-19

Salut Pública de la Generalitat revisarà si s'ha complert amb les restriccions davant «la gran mobilitat que ha implicat l'acte religiós», tenint en compte el context de pandèmia, han informat fonts del departament. 

El control s'estendrà tant a l'acte — que s'ha celebrat amb un terç de l'aforament, amb mascareta obligatòria per als assistents i gel hidroalcohòlic — com a l'organització de l'esdeveniment. 

La Conselleria de Salut ha recordat que el decret de l'estat d'alarma no permet tancar espais religiosos sinó només reduir l'aforament, per respecte a la llibertat de culte com a dret fonamental. 

No obstant això, ha alertat que «aquesta mena d'esdeveniments massius tenen un risc epidemiològic del tot injustificable donada la situació actual i, per tant, es plantejarà reforçar les mesures de protecció perquè no torni a passar».