L'infern de Rafael als seus 49 anys: 72 dies a l'UCI i a punt de perdre la vida 3 cops

Ha aconseguit tornar a casa mig any després, amb 40 quilos menys

Rafael, de 49 anys, surt de l'hospital després de sis mesos ingressat per coronavirus el 2020
Ha aconseguit tornar a casa mig any després, amb 40 quilos menys | Telecinco

Darrere de les aparatoses xifres de víctimes que el pas de la pandèmia per Espanya ens deixa cada dia, hi ha milers d'històries de pacients i famílies que han patit la duresa de la Covid en les seves carns. El virus ha arrabassat éssers estimats a molts d'ells, i d'altres han tornat a néixer després de superar un veritable infern.

La història de Rafael és una altra d'aquestes que estremeixen. «He tornat a néixer», assegura. Casos com el seu ens ajuden a recordar que el coronavirus pot afectar qualsevol, independentment de la seva edat, el seu sexe o el seu estat de salut. Rafael té 49 anys i ha passat 72 dies a l'UCI, lliurant una batalla a vida o mort contra el virus. Quan va despertar va pensar que havia estat uns sis dies adormit.

«Mai tornes a ser el mateix», assegura ara, ja a casa. Va ser exactament el 19 de març el dia en què va saber que s'havia contagiat de coronavirus, després de passar uns dies amb símptomes d'una aparent grip. En aquell mateix instant, sense saber-ho, començava probablement la batalla més dura i llarga de la seva vida.

Va estar a punt de morir tres vegades

El llarg ingrés de Rafael a l'Hospital Reina Sofia de Còrdova durant mig any, literalment parlant, ha estat dur, explicava ell mateix en els informatius de Telecinco. Potser ha tret forces de la seva família, la seva dona i els seus dos fills d'11 i 14 anys, que no han baixat la guàrdia ni un segon i li han transmès la seva força com han pogut en tot moment, tot i que els deien que estaven a punt de perdre'l. I és que la família de Rafael va haver d'acomiadar-se d'ell fins a tres vegades per petició del personal mèdic, que creia que podia morir en qualsevol moment: «Van dir que era cosa d'hores».

«Penses que mai et passarà a tu i un bon dia et despertes amb 38 de febre i mai tornes a ser el mateix», recorda ara Rafael, content malgrat tot per haver tornat a casa. Però no s'oblida tampoc de llançar una seriosa advertència a tots aquells que segueixen negant l'existència del coronavirus i incomplint les mesures de seguretat i restriccions: «Els diria que passin per la tercera planta del Reina Sofia a donar un cop mà».

Rafael torna a casa amb 40 quilos menys i problemes de mobilitat

Segons explicava el propi Rafael a la cadena de Mediaset, el coronavirus li ha provocat durant aquests sis mesos una pneumònia bilateral en els pulmons, problemes circulatoris i problemes en els òrgans vitals, que a punt han estat de llevar-li la vida. Però Rafael, tot i que amb 40 quilos menys de pes, va tornar a casa el passat mes de setembre.

Va ser tal el patiment del propi Rafael i dels que l'envolten que va ser rebut entre aplaudiments en arribar al seu poble, Almodóvar del Río, on els seus veïns l'esperaven contents de poder tornar a veure'l. Rafael té ara problemes de mobilitat i l'espera una llarga recuperació, però ha aconseguit sortir de l'infern que s'ha endut per davant a molts altres.


Comentaris

envia el comentari