El còmic i presentador Andreu Buenafuente creu que «la pandèmia s'ho menja tot momentàniament», però quan passi creu que tornarà a estar sobre la taula el conflicte català, ja que «hi ha una fractura social brutal i si no es troben maneres de reparar-la, seguirà aquí. En aquest país encara tenim moltes fractures per solucionar». Buenafuente ho ha dit en una entrevista aquest dilluns al diari 'El Mundo', en motiu sobre la tornada al plató del seu programa 'Late motiv' i la publicació del seu llibre 'Reír es la única salida'.
Sobre com ha viscut el procés català, el periodista reusenc explica que «ha estat molt estrany i he tingut moltes fases. Estranyesa, dolor, perspectiva...». En aquest sentit, assegura que «es veuen diferent les coses de Barcelona des d'aquí, i es veuen diferent les coses de Madrid des d'allí. I va haver-hi moments en els quals no em sentia còmode en cap lloc. No veia diàleg ni camí, ha estat molt dolorós».
El llibre ha estat una «autoteràpia»
Sobre el seu nou llibre, que recull una mena de dietari escrit entre el 2016 i el 2018, Andreu Buenafuente assenyala que «al principi no era ni un llibre, només era una necessitat, un impuls. Vaig pensar que havia arribat el moment d'escriure un diari sobre què significa fer i viure el programa». El còmic català afegeix que «és un collage de persones, personatges, situacions, anhels, pors, frustracions, èxits i projectes de futur».
Buenafuente assegura que el llibre, que coincideix amb el seu trasllat de Catalunya a Madrid, «ha estat com una mena d'autoteràpia», alhora que afirma que «en els darrers anys m'han passat moltes coses i, potser ara, des d'un cert benestar professional, jo mateix em vaig obligar a deixar constància».
Així mateix, a 'Reír es la única salida', Buenafuente també reflexiona sobre l'humor, quan fa 25 anys del seu primer monòleg al 'Sense títol' de TV3. Sobre la comèdia, diu que «és pal·liativa, és un refugi. El meu ofici és el meu vici i això és una sort que he tingut».