Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Laporta, president del FC Barcelona

Laporta té una oportunitat que no pot deixar córrer: Millorarà al Barça

Ho necessiten si volen tornar a guanyar títols

La direcció esportiva ha pensat en quines serien les millors opcions. Un error amb els fitxatges com està l'economia del Barça pot ser caòtic.

Els esforços són clars: Erling Haaland. Tot i que la posició del 9 no és l'única.

Senzillament, Laporta no pot deixar seguir aquesta situació

Xavi asseurà a un dels capitans. El joc de Jordi Alba demana un canvi. La baixada de nivell per la seva part és considerable.

Hi ha diferents factors dins d'aquest nivell tan baix. S'ha d'entendre que no és un nivell baix per a un jugador normal, sinó per Jordi Alba. El lateral del Barça era un dels jugadors amb més producció ofensiva de tota la plantilla.

En àmbit defensiu també ha baixat el nivell. Una de les seves qualitats, la velocitat, ha disminuït.

Jordi Alba pot estar pagant una sobrecàrrega de partits. Quan es troba bé, juga tots els minuts possibles sense descans. I per a un jugador de 32 anys que basa el seu joc en el físic, pot ser criminal aquesta gestió.

Un nou "Jordi Alba" en camí?

Xavi posa a Jordi Alba perquè no li queda opció. El Barça no compta amb un recanvi de garanties per al lateral esquerre i és una posició molt important. Xavi juga amb un extrem a l'esquerra que juga més per dins que per fora i Jordi Alba es queda la banda sencera.

Per substituir a Jordi Alba ha sorgit una opció que encaixa a la perfecció amb el Barça. Per edat, context i jugador, és l'ideal.

Angeliño vol tornar a Espanya. Vol competir a La Lliga i s'ha guanyat un lloc als millors equips del país. I on millor pot desenvolupar les seves habilitats és al Barça.

Angeliño entrenant amb RB Leipzig
És un dels millors laterals de la Bundesliga | Twitter @rbleipzig_EN

La seva formació al Manchester City és ideal. Les similituds en estil des que va arribar Guardiola, Txiki i Ferran Soriano són innumerables.

Jugar amb Pep Guardiola pot haver-li donat les lliçons de l'estil que es practica al Barça. Xavi i Guardiola comparteixen idea de joc i això és fonamental. Podria arribar i començar a jugar el primer dia.

Pep Guardiola no va deixar explotar a Angeliño. Zinchenko era un jugador que agradava més per condicions a Pep i llavors Angeliño tenia un segon pla. Per això se'n va anar cedit al RB Leipzig.

En un any i mig, el primer mig any com a cedit i l'any sencer en propietat de Red Bull, ha millorat i molt. Ha explotat les seves qualitats i ara és indiscutible a l'equip alemany.

Té unes característiques molt similars a les de Jordi Alba. Molta projecció ofensiva i una gran velocitat. Corregeix el seu posicionament, una de les seves debilitats, amb la rapidesa.

Xavi haurà de prendre una decisió de vital importància

Incorporar a Angeliño no és barat. L'altre lateral que és a l'agenda del Barça és José Luis Gayà i tenen un preu similar.

Xavi pot decantar-se per Angeliño per al seu joc i les seves característiques. També pot decantar-se per Gayà per coneixer La Lliga i ser un excel·lent jugador.

Els dos són bons, però Angeliño val 30 milions d'euros i demana un sou més baix. Mentre que José Luis Gayà costa 40 milions i té més pretensions. És el preu a pagar per un jugador assentat a La Lliga, mentre que l'altra és una incògnita a Espanya.

El Barça, per context, ha de firmar un davanter de renom mundial. Per necessitats, ha de repartir els esforços tant a la defensa com a l'atac. Les dues opcions són vàlides i Laporta no ho ha decidit encara.