Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Anna Gabriel apareix en una llista a les eleccions sindicals de la UAB

L'exdiputada de la CUP ha suscitat polèmica després d'aparèixer simbòlicament a la llista de la CGT | 'Crónica Global' explica que la candidatura hauria estat impugnada pel rectorat

Anna Gabriel a la llista de les eleccions del PAS de la UAB | CatalunyaDiari.cat

 

Anna Gabriel torna a ser notícia, i és que l’exdiputada de la CUP , que actualment es troba a Suïssa amb un permís de residència, ha suscitat polèmica en aparèixer en una llista a les eleccions sindicals de La Universitat Autònoma de Barcelona.

Les eleccions del personal no docent, l’anomenat personal d’administració i serveis (PAS), i el docent investigador, es duran a terme avui al centre universitari de Barcelona. Avui doncs, s’elegiran les 27 persones que conformaran la junta de personal del PDI, les 23 que formaran part del Comitè d’Empresa de PDI i les 23 del Comitè d’Empresa PAS laboral.

Unes eleccions sense més interès que qualsevol altre comici electoral universitari si no fos perquè l’exdiputada es troba en una de les llistes, concretament la de la CGT, de manera simbòlica.  Tal com informava 'Crónica Global' i com s'esperava, la candidatura hauria estat impugnada pel rectorat. 

Anna Gabriel es troba a la llista

La CGT —la confederació General del Treball— ha afegit  Anna Gabriel a la seva candidatura simbòlicament, ja que, segons argumenta el sindicat, l'exdiputada del Parlament català és una «professora exiliada de la UAB» informa 'Crónica Global. No obstant això, un dels portaveus del centre universitari va confirmar ahir que el nom d'Anna Gabriel ja no apareixia a la llista de candidatures, i és que l'equip de l'actual rectora,

Margarita Arboix ha decidit retirar el nom de la llista perquè no és professora associada a la Facultat de Dret actualment. No és la primera vegada que Gabriel es troba a les llistes de la CGT per les eleccions sindicals, sinó que fa quatre anys, quan era professora associada, ja hi va ser.

Cal recordar que Pablo Llarena, el magistrat instructor de la causa del procés al Tribunal Suprem, va dictar una ordre de detenció contra Anna Gabriel després de no acudir a la citació com imputada en el cas. No obstant això, l'ordre de detenció es limita àmbit nacional i és per això que Suïssa va concedir-li a l'exdiputada de la CUP el permís de residència per un període de cinc anys.

També et pot interessar...