Anna Gabriel ha tornat de Suïssa

Anna Gabriel torna per sorpresa de Suïssa i es presenta al Tribunal Suprem, a Madrid

L'exdiputada de la CUP va marxar l'any 2017 a Suïssa

Sorpresa majúscula al Tribunal Suprem. L'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, ha tornat de l'estranger i s'ha posat, per a sorpresa de tothom, a disposició del Tribunal Suprem, a Madrid

L'exdiputada de la CUP, una de les cares visibles de l'independentisme l'any 2017, va marxar a Suïssa durant l'octubre d'aquell mateix any i ara s'ha presentat a Madrid per a mirar de resoldre la seva situació processal. 

Gabriel té el mateix advocat que Meritxell Serret, que ja va tornar de l'estranger fa uns mesos i actualment es troba en llibertat. 

Properament, Anna Gabriel serà citada a declarar davant de la resta de parts personades per un delicte de desobediència, que no comporta presó, i, per tant quedarà en llibertat a l'espera de prosseguir el procediment judicial.

Anna Gabriel torna per a sorpresa de tothom

Processada durant el març del 2018 en ocasió del procediment penal que se segueix davant el Tribunal Suprem per la seva possible implicació en la declaració unilateral d'independència de Catalunya, la investigada va ser declarada en rebel·lia el 9 de juliol de 2018. La processada ha comparegut amb la finalitat de posar-se a disposició del Suprem i regularitzar-ne la situació processal de rebel·lia.

Anna Gabriel va ser investigada com a presumpta autora d'un delicte de desobediència, sense que existís contra ella cap ordre europea o internacional de detenció, ja que el delicte que se li atribueix no comporta pena de presó sinó una multa de fins a dotze mesos i una pena d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic de fins a dos anys de durada.

No obstant això, hi havia una ordre nacional de detenció perquè fos posada a disposició del Suprem i se li pogués rebre declaració, davant la impossibilitat legal de continuar el procediment contra ella sense haver practicat una prèvia declaració indagatòria.

Conseqüentment, la decisió del magistrat instructor després de la compareixença ha estat la de citar-la per ser interrogada en dates properes i amb participació de la resta de les parts personades en el procés. Feta la citació, l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, quedarà en llibertat. El mateix tempo, per tant, que va seguir Meritxell Serret, d'Esquerra Republicana