Focs artificials

Un antiavalots dels Mossos, sobre el posicionament dels polítics: «Ens estan tirant als peus dels cavalls»

«Barricades són autodefensa. Rocs, salfumant, coets són autodefensa?», es pregunten

Les crítiques als Mossos d'Esquadra s'han accentuat la darrera setmana en boca de manifestants, detinguts, agredits i polítics. Dos agents del cos, de l'APME per ser exactes, han explicat què pensen sobre el que estan vivint a l'ACN. 

Accepten que les «barricades són autodefensa»

mb qui més crítics són és amb el president, Quim Torra: «Ens estan tirant als peus dels cavalls els polítics, i el president per sobre de tot» explica en Toni, un antiavalots que prefereix no donar el seu nom real. Reclamen «un suport explícit» per part de qui consideren que és el seu «valedor». 

Contenidor cremant a la Gran Via de Sabadell en les protestes del 15 d'octubre del 2019

Els Mossos han defensat al conseller Buch: «està demostrant tota la responsabilitat que no ha demostrat l'últim any» | CatalunyaDiari

Per una banda, lamenten l'aparició del «nou relat de l'autodefensa». L'Èric, també antiavalots, accepta que «barricades són autodefensa», però «rocs, paper de plata amb salfumant, un coet contra un helicòpter, l'intent de cremar furgonetes són autodefensa?».

«Potser no és la provocació de la policia, sinó de gent que va fer mal»

Per altra banda, han assegurat que sí que  se senten recolzats pels comandaments i pel comissari en cap. També noten un suport creixent per part del conseller d'Interior, Miquel Buch. «El conseller ara està  demostrant tota la responsabilitat que no ha demostrat l'últim any», explica l'Èric, que considera que hi ha hagut «un tret diferencial» que es basa en el fet que el conseller ha vist les imatges «del que passa abans de les càrregues» a les reunions del CECOR «i ha vist que  potser no era tant la provocació de la policia sinó de gent que anava a fer mal».

Un dels artefactes va impactar contra l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra
Han assegurat que llençar coets o rocs contra els agents no és autodefensa | Twitter (@AUGC_Comunica)

Als polítics demanen que «mirin les imatges del que ha passat realment» abans de fer piulades

Carreguen contra Torra, però també contra el  president del Parlament, Roger Torrent, o el diputat d'ERC, Gabriel Rufián, perquè «parlen massa ràpid» i els demanen que abans de fer piulades a Twitter «mirin les imatges del que ha passat realment», reclama l'Èric. En Toni diu que hi ha nens de 13 a 16 anys que li han llançat coses, l'han assenyalat, insultat i fet el gest de tallar-li el coll, el que qualifica de «vergonyós», però lamenta que «hi ha gent que li fa gràcia i que ho està animant» inclosos «representants polítics».

«El vostre conseller és a la presó» és un dels lemes que sovint criden els manifestants quan veuen els agents. En Toni defensa que s'escolti què diu Quim Forn i els altres polítics empresonats. «I què diuen des de la presó?, que no comparteixen la violència», afegeix. Exposen que viuen la situació amb «estrès» perquè els critica tant la ciutadania com el Govern i  senten que estan al mig: «Quin és el paper que hem de fer, estar en una línia policial i esperar que ens vagin matant un a un?», indica.

També et pot interessar...