Antoni Trilla demana manifestacions més simbòliques: «No podem cometre pífies»

L'expert epidemiòleg demana evitar les aglomeracions, fins i tot quan hi ha una mascareta pel mig

Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant
Antoni Trilla ha advertit que «no podem cometre pífies» en el context de la pandèmia | cedida

Després de les mobilitzacions de dilluns a la tarda, com a resposta a la inhabilitació del president Quim Torra, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha demanat «posar una mica el fre». En una intervenció, com ja és habitual, a Catalunya Ràdio, l'expert ha apostat per manifestacions més «simbòliques», on no es produeixin aglomeracions, tenint en compte que encara som en plena pandèmia de Covid-19

«Sí que és cert que la majoria de gent portava mascareta», ha reconegut Trilla, que ha lamentat, amb tot, la falta de respecte a les distàncies de seguretat. «No podem cometre pífies», ha insistit. 

Trilla posa el confinament total damunt la taula

En una entrevista a 'La Vanguardia' de la qual ha fet ressò Catalunya Ràdio, l'expert català adverteix que un segon estat d'alarma o un confinament no són unes idees tan exagerades si la situació continua complicant-se: «Si perdem la capacitat de rastreig, detecció i aïllament tornaríem a estar amb les mesures d'aïllament damunt la taula».

Ara per ara, però, Trilla assegura que a Catalunya «estem bé». Argumenta aquest fet observant que els hospitals estan en un bon moment d'ocupació i l'atenció primària està suportant els registres i l'aïllament, tot i que cal observar si aquestes indicacions pateixen alguna mena de canvi en els pròxims dies.

L'expert aposta per manifestacions simbòliques i no multitudinàries

«Va ser una sorpresa», explica Antoni Trilla sobre el descontrol que es va viure ahir a la ciutat comtal. Si bé esperava alguna mena de reacció després de la inhabilitació de Torra, no pensava que les conseqüències serien tan agressives. «Aquestes manifestacions haurien de no fer-se, el que seria un risc 0, o fer-les molt ordenades, amb distàncies i el mínim de gent possible».

L'expert entén el sentiment de frustració que va impulsar la gent a reunir-se a diverses capitals catalanes, però recorda que ens estem jugant molt. «No podem cometre errors, encara que siguin amb la millor voluntat del món, i que després tingui conseqüències». Trilla aposta per unes manifestacions més simbòliques i no tan presencials ni multitudinàries, tot i que insisteix que ja hi haurà temps per reunir-se sense haver de limitar les persones ni les situacions.


Comentaris

envia el comentari