L'investigador català Antoni Trilla de peu, en una imatge de pla americà

Antoni Trilla esclata contra les concentracions massives de persones: «Em preocupen»

L'investigador català ha assenyalat, no obstant això, que la tendència hauria de ser a la millora en les pròximes setmanes

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha lamentat les imatges d'aquest cap de setmana on s'han vist concentracions de persones: «Em preocupen i em semblen molt greu, la situació no està per fer coses d'aquestes». Sobre les imatges amb centenars de persones al passeig del Born sense mascareta el passat dissabte a la nit ha reconegut que li fan «caure l'ànim al cor» perquè mentre els sanitaris lluiten i celebren la sortida d'un malalt d'UCI hi ha comportaments com aquests.

Efectivament, el passeig del Born de Barcelona es va omplir aquest dissabte a la nit amb centenars de persones que no respectaven cap mesura de seguretat contra la Covid-19, sense mascaretes ni distàncies. Diversos vídeos van denunciar les actituds incíviques al barri de la Ribera i mostraven la zona plena de gent xerrant i bevent. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Penses: no pot ser». S'ha referit també a la convocatòria de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) que va aplegar milers de persones aquest diumenge, perquè tot i que portaven mascareta, «malauradament» no es respectaven les distàncies.

Unes 3.000 persones es van concentrar aquest diumenge a la plaça Catalunya de Barcelona, en un acte convocat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per demanar a ERC, Junts i la CUP un Govern independentista. S'hi van veure moltes banderes catalanes i estelades, a més de pancartes a favor de la independència i de l'amnistia, i cartells en què es llegia 'Som el 52%', en referència a les eleccions del 14-F. L'acte s'havia convocat  sota el lema 'Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional' i hi van participar la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i diversos representants d'entitats i organitzacions independentistes.

A banda, cal esmentar també que unes 4.000 persones --segons xifres de la Guàrdia Urbana-- van assistir a la manifestació pacífica de Barcelona en suport al raper Pablo Hasel aquest dissabte. Al principi es van reunir uns 400 a la plaça Universitat, on començava la convocatòria a les 18.00 hores, i després el gruix de manifestants va passar per la Ronda Sant Antoni fins al Mercat de Sant Antoni. Els disturbis començaven després, amb grups violents a la rambla del Raval, el Portal de Santa Madrona, l'avinguda de les Drassanes, La rambla, la plaça de Catalunya, la rambla de Catalunya i carrers adjacents a aquesta.

«La tendència hauria de ser a la millora en les pròximes setmanes»

Trilla ha esperat que les dades epidemiològiques puguin millor les setmanes vinents i que la variant britànica no provoqui un alt creixement. «En les pròximes setmanes la tendència hauria de ser a la millora», ha afirmat.
 

Sobre la possibilitat de relaxar més les restriccions, ha dit que s'hauria de fer «assaig i error» i si s'obren alguns àmbits observar que els indicadors no pugin i llavors decidir «si s'ha de continuar o tornar enrere». Amb tot, ha afirmat que cal «ser prudents». Per últim, ha afirmat que en les pròximes setmanes s'ha d'accelerar el ritme d'arribada de vacunes i ha confiat que quan això passi es podrà vacunar el més ràpid possible les persones de més risc si contrauen la Covid-19.