Centenars de persones bevent al carrer sense respectar les mesures anticovid

'Botellón' massiu a Barcelona amb centenars de persones sense respectar mesures anticovid

L'alcaldessa Ada Colau ha reconegut la problemàtica

Imatges indignants al barri de la Ribera de Barcelona. Aquest cap de setmana han corregut com la pòlvora diversos vídeos on es pot veure la gravetat dels fets produïts dissabte al vespre al passeig del Born. I és que centenars de persones van coincidir en aquesta via del districte de Ciutat Vella per relacionar-se, xerrar i beure al carrer sense respectar nombroses mesures de seguretat anticovid.

Els veïns de la zona, que han estat els encarregats de fer difusió de la situació, asseguren que aquests fets es repeteixen contínuament. Els locals de restauració del Born estan oberts –no es pot consumir a l'interior però sí encarregar per emportar- i les aglomeracions es produeixen a l'exterior. «Això està passant ara al passeig del Born, 'botellón' multitudinari sense distància ni mascareta... I ja fa dies que es repeteix», critica un dels residents del Born. «Els veïns n'estem farts» o«Feu alguna cosa, siusplau, si no tindrem una onada rere l'altra» han estat algunes de les frases més repetides a les xarxes socials, amb vídeos aeris i a peu de carrer de la gentada al passeig del Born.

Una de les demandes principals dels veïns és que hi hagi més presència policial per evitar aquestes situacions. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut la problemàtica i ha assenyalat que la Guàrdia Urbana de la capital catalana pot dedicar últimament menys efectius a fer complir les restriccions a causa de les mobilitzacions en suport al raper empresonat Pablo Hasel. 

En declaracions al canal 3/24, Colau ha assegurat que, en general, la ciutadania «s'esforça molt per complir» i ha demanat un «últim esforç» durant els pròxims mesos. «Entenc que la gent estigui cansada, però vull demanar aquest petit esforç d'aquests pocs mesos que ens queden per tenir la situació molt més controlada, amb la vacuna més àmpliament estesa», ha conclòs l'alcaldessa de Barcelona.

El Gremi de Restauració aprofita per carregar contra el Govern

Les indignants imatges també han servit perquè el Gremi de Restauració de Barcelona continuï la seva croada contra el Govern. El president de l'associació, Roger Pallarols, també va publicar un vídeo on es veia la multitud de gent que hi havia al Born. La seva crítica, però, va anar enfocada a l'executiu català. «El Govern manté el càstig als bars i restaurants mentre aquestes situacions es produeixen habitualment. No volen veure que la socialització és un fet i que, castigant la restauració, només aconsegueixen enfonsar famílies i conduir les trobades a àmbits més incontrolats», assegurava Pallerols.