Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, durant la seva intervenció a la manifestació de plaça Catalunya, el 28 de febrer del 2021

L'ANC reclama un govern d'ERC, JxCat i la CUP per no «malbaratar» els resultats del 14-F

L'entitat demana preparar «un nou exercici real d'autodeteminació» que impliqui una confrontació no-violenta amb l'Estat
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, durant la seva intervenció a la manifestació de plaça Catalunya, el 28 de febrer del 2021
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, durant la seva intervenció a la manifestació de plaça Catalunya, el 28 de febrer del 2021 | ACN

L'ANC ha concentrat milers de persones a la plaça Catalunya de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana, per reclamar un Govern d'ERC, JxCat i CUP per no «malbaratar» el resultat de les eleccions del passat 14 de febrer. Els manifestants, que eren 3.000 segons la Guàrdia Urbana i 10.000 segons l'organització, portaven cartells on es podia llegir «som el 52%», «independència» i «Govern de concentració nacional».

La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha demanat preparar «un nou exercici real d'autodeterminació» que impliqui una confrontació no-violenta amb l'Estat. Ha dit que els darrers tres anys «no s'ha avançat gaire» i per això ha reivindicat que l'acord es faci «sobre la base de la confiança i un projecte comú». Cal destacar que els manifestants portaven mascareta però no s'han respectat les distàncies de seguretat per evitar contagis de la covid-19 malgrat la insistència dels convocants.

«Sempre estem a l'altura del repte, mai falleu», ha reivindicat Paluzie als assistents. «Ara toca que els electes actuïn amb correspondència, no ens podem permetre que es malbarati aquest magnífic resultat perquè només un Govern de concentració independentista permetrà avançar vers la independència, és tant senzill com això», ha afegit.

Desconfiança vers la voluntat de l'Estat espanyol

«Som conscients que les estratègies de les tres candidatures són diferents quant al moment i al mètode per culminar el procés d’independència», ha explicat Paluzie. «Però es comparteix l’objectiu, hem de trobar consensos en el camí i accions que ens permetin avançar», ha reclamat. Paluzie ha dit que entre les forces independentistes hi ha «consens» respecte al referèndum d'autodeterminació i la llei d'amnistia, però ha recordat que «depenen de la voluntat de l'Estat» i per això s'ha mostrat desconfiada.

«Hem de mirar la realitat de cara, com l’1 d’octubre i començar-nos a preparar per a un nou exercici real d’autodeterminació que implicarà una confrontació no violenta des de la desobediència institucional i civil i que ha de culminar amb una proclamació independència que aquest cop sí ens porti cap a la República catalana», ha reblat.

«El respecte es guanya quan es lidera i s’és coherent; no desaprofiteu l'oportunitat», ha advertit als partits independentistes. «Els vots de la gent us han tornat a donar una oportunitat per liderar el camí a la llibertat, si ho feu la gent no us fallarà ,i aquest cop ho farem millor i guanyarem la independència», ha conclòs.