Imatge de recurs d'un supermercat.

Vigileu amb aquest producte: Els cereals que recomanen no menjar si ets al·lèrgic

Es tracta d'un producte de la marca BIOPRASAD que conté alguns additius no contemplats en l'etiquetatge

Nova alerta sanitària a Espanya. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha llançat una alerta per als consumidors d'uns flocs d'arròs integrals venuts en els supermercats espanyols. Segons l'organització, es tracta d'un producte de la marca BIOPRASAD que conté alguns additius no contemplats en l'etiquetatge, com els al·lergògens de soia i tramussos.

Per tant, no es demana a tothom que no consumeixi el producte, sinó que l'AESAN es dirigeix tan sols a aquells consumidors que tenen al·lèrgies o intoleràncies a la soia o als tramussos que pogués tenir el producte. Malgrat això, el missatge d'alerta es refereix només als consumidors amb al·lèrgies o intoleràncies.

La mateixa Agència Espanyola de Seguretat Alimentària recorda que no existeix cap mena de risc per a la resta de persones que vulguin consumir el producte. «Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors al·lèrgics / intolerants a la soia i/o els tramussos que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo», diuen des de l'AESAN.

Segons recull 'Telecinco', les dades concretes del producte són els següents:

  • Nom del producte: FLOCS D'ARRÒS INTEGRAL.
  • Nom de marca/comercial: BIOPRASAD. Números de lot: 200313009 i 200803018.
  • Aspecte: envasat en bossa de 500 g.
  • Data de consum preferent: lot 200803018 (30/10/21) i lot 200313009 (entre el 30/03/2021 i el 30/08/2021)
  • Temperatura: Ambient

L'empresa ja gestiona la retirada del producte

La mateixa AESAN ha explicat en un breu comunicat que l'empresa afectada ja ha procedit a la retirada del producte per al seu posterior reetiquetat. «L'empresa s'ha posat en contacte amb els seus clients i està gestionant la retirada del producte, per al seu posterior reetiquetat», expliquen.

Des d'AESAN també recorden que el consum d'aquest producte de la marca BIOPRASAD no significa ni comporta cap risc per a la salut de la resta de consumidors i que la seva retirada tan sols es deu a l'error d'etiquetatge que pot portar a confusió als consumidors que tenen al·lèrgies o intoleràncies a la soia o als tramussos.

Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, aquesta informació ja ha estat traslladada a les Autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI)