Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Malestar al govern espanyol després de l'ERO a El Corte Inglés

«Ens en vam assabentar per la premsa», diuen al govern espanyol després de conèixer-se la voluntat de l'empresa d'acomiadar 3.500 treballadors

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Imatge de Pedro Sánchez en una roda de premsa | Catalunya Diari

Va ser divendres passat quan El Corte Inglés sorprenia a tothom. Després 81 anys d'història, el grup va informar del primer Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la seva dilatada trajectòria. I entre les seves conseqüències més severes: la decisió d'acomiadar 3.500 treballadors a tot l'Estat i el tancament del centre comercial de Linares, que compta amb més de 230 treballadors.

Però la situació, ja de per si preocupant, va encara més enllà, segons informa 'Vox populi'. Aquesta informació relata que el govern espanyol no tenia constància de la dràstica mesura que estava disposada a prendre una de les grans empreses de país i expliquen que «ens n'hem assabentat per la premsa». Així mateix, des del Ministeri d'Indústria afegeixen que El Corte Inglés «no ha comentat res» sobre l'ERO i la seva intenció de donar sortida a 3.500 treballadors.

Tot i això, i amb certa resignació, reconeixen que no és obligatori informar d'aquestes qüestions. «No hi ha una obligació legal perquè les empreses ens informin d'aquests processos», diuen des del govern espanyol a 'Vox Populi', però també recorden que «els ERO d'aquestes característiques se solen avisar per part de la propietat de les empreses. Sobretot quan hi ha una relació tan fluida». 

El dia més trist a El Corte Inglés de Linares

Després de la seva obertura l'any 2002, El Corte Inglés de Linares, a Jaén, va tancar les portes a causa de la pandèmia. Malgrat que des de la direcció asseguren que es tracta d'una situació «temporal», la veritat és que més de 230 treballadors es queden sense la seva feina en una de les ciutats d'Espanya amb l'atur més disparat. Si bé és cert que un 30% de la plantilla s'ha recol·locat a altres espais de la ciutat, també ho és que la situació d'escepticisme és màxima a la ciutat andalusa.

Cal recordar que, des que al gener es va informar del tancament, centenars de persones van sortir als carrers per mirar de reconduir la situació. Malgrat això, El Corte Inglés (justificant unes perdudes durant la pandèmia de la Covid-19) ha decidit tirar endavant amb el tancament del seu espai a Linares.

Des d'empresa justifiquen que les seves vendes s'han enfonsat aquest any. Primer pel gran confinament entre el mes de març i maig de l'any 2020, que va obligar al tancament de tota l'activitat econòmica no essencial en tot el país, on s'inclou el comerç i la moda. Després de la desescalada estiuenca i d'una situació relativament normal, va començar la segona onada i van tornar a arribar noves restriccions, que s'unien als aforaments limitats que hi va haver a l'estiu.