YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Trilla, sincer sobre el confinament total: «5 dies»

Tot i això, s'ha mostrat partidari d'esperar uns dies abans de decidir si cal endurir mesures

El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
Antoni Trilla, sobre la saturació de les UCI a Catalunya: «Hi arribarem segur» | LleidaDiari.cat

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que si no s'inverteix la tendència actual se saturaran les UCI. «Hi arribarem segur, no sé si aquesta setmana o en 10 dies», ha declarat a Ràdio 4 i La2. Tot i això, s'ha mostrat partidari d'esperar «uns cinc o sis dies» abans de decidir si cal endurir mesures i, especialment, abans de decretar un confinament total. 

«S'ha de veure si això s'accelera molt o es frena i llavors decidir si es vol augmentar el fre o es frena del tot», ha dit. D'altra banda, ha considerat una decisió «encertada» des del punt de vista sanitari l'ajornament electoral però ha considerat que en ple segle XXI s'hauria de poder garantir el vot d'altres maneres que no fossin la presencial.

El doctor ha reconegut que la situació és dolenta i que encara que s'arribi al pic de contagis aquesta setmana, a les hospitalitzacions i UCI arribarà més tard. Segons ell, la situació ja és «molt propera a la saturació» en serveis sanitaris i ha augurat que la pressió es mantindrà durant un temps fins que s'aconsegueixi baixar.

Aposta per veure si les mesures donen resultats

Trilla ha afirmat que el primer que caldria és que tothom complís acuradament les mesures actuals, cosa que ha afirmat que no es fa. Tot i reconèixer que el que funciona és un tancament «dur i curt», ha reconegut que aplicar mesures «té un cost» i ha apostat per esperar a veure si les mesures actuals donen resultats.

Ha reconegut també que la vacunació no porta la velocitat que els agradaria però ha valorat la tasca que s'està fent i ha confiat que hi puguin arribar més dosis i «anar encaixant» l'estratègia.

Trilla es mostra a favor de l'ajornament electoral

D'altra banda, ha afirmat que l'ajornament de les eleccions del 14-F és la decisió «més encertada» des del punt de vista sanitari. Ha posat sobre la taula que les regles del joc electorals estan fetes sense tenir en compte la possibilitat d'una pandèmia i ha lamentat que semblen «intocables». «Al segle XXI hauríem de poder votar de moltes diferents maneres: més dies, electrònicament, vot per correu senzill...», ha manifestat.

Sobre si el 30-M es podrà anar a votar, ha confiat que així sigui perquè voldrà dir que la situació sanitària és millor. També ha esperat que es dissenyin unes eleccions «sanitàriament més segures». Des del punt de vista polític, ha criticat també les picabaralles per temes de salut i s'ha mostrat poc esperançat en el fet que això canviï.

Amb tot, ha valorat que «és bo» que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, continuï al càrrec i no creu que hagi de dimitir per haver anunciat que serà el candidat del PSC.

Per últim, ha reiterat la seva postura a favor de mantenir les escoles obertes: «S'han de mantenir obertes mentre es pugui, no hi ha dades per tancar-les». En cas que la situació empitjori, ha afirmat que «s'hauran de prendre mesures» però ha insistit que no s'està en aquest escenari.


Comentaris

envia el comentari