ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

El polèmic anunci italià contra el coronavirus que posa la pell de gallina

La gent ha expressat la seva indignació a través de les xarxes socials

Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020
La regió italiana de Veneto ha llançat un anunci contra la Covid-19 que ha generat controvèrsia a les xarxes socials | CatalunyaDiari.cat

Amb la desescalada per fases Catalunya està dividida en regions sanitàries que estan en fase 2 i d'altres que estan en fase 1. A Barcelona tot just aquest dilluns han començat a obrir les terrasses d'alguns bars i restaurants al 50% de l'aforament.

Per la seva part, el Camp de Tarragona, l'Alt Pirineu i Aran  i les Terres de l'Ebre han entrat a la fase 2 que permet que els restaurants puguin obrir les seves portes amb un 40% de l'aforament.Aquest avanç cap a la «nova normalitat» s'ha de fer seguint les mesures d'higiene i normes de seguretat marcades contra la Covid-19. Si no se segueixen aquestes mesures, existeix el risc que es produeix un rebrot i a Itàlia amb el temor que l'arribada de l'estiu i l'obertura de les terrasses convidin a la gent a relaxar-se i no seguir les mesures, han creat un vídeo. 

L'anunci que ha generat polèmica a Itàlia

Concretament ha estat la regió de Veneto, al nord-est d'Itàlia, qui ha gravat l'spot 'Happy hour?' i que el seu president, Luca Zaia, ha compartit a través del seu compte oficial de Twitter. El vídeo combina imatges de gent jove prenent begudes a les terrasses i gaudint del temps amb amics amb d'altres de gent ingressada a l'hospital a causa de la Covid-19.

En l'anunci es veu com aquests joves no duen mascaretes o no mantenen les distàncies de seguretat i fins i tot s'abracen. Sembla que l'objectiu principal és conscienciar a la població que tot i la tornada cap a la 'normalitat' el virus continua present. No obstat això, l'spot ha rebut nombroses crítiques a través de les xarxes socials on, per exemple, el conegut raper Frankie Hi-NRG MC ha titllat de «terrorisme» les imatges, perquè «atemoreixen a la gent i obliga els actors a saltar-se les regles nacionals» per poder gravar el vídeo.

Alguns usuaris critiquen que l'anunci vulgui atemorir a la gent i no «explicar i educar» mentre d'altres assenyalen que en les imatges només apareixen joves «instigant l'odi social» cap ells, ja que se'ls veu «com els únics culpables» quan «un home de 50 anys amb una màscara sota el nas, és igualment perillós».


Comentaris

envia el comentari