Imatge de Marc Ribas durant el rodatge d'un programa de 'Joc de Cartes' a Barcelona.

Anunci del 'Joc de Cartes' pel programa d'aquest dimecres: l'audiència, encantada

El programa culinari d'en Marc Ribas buscarà complir dos objectius a l'episodi d'aquesta nit

És dimecres i aquesta nit toca 'Joc de Cartes'. El programa culinari de la televisió pública catalana per excel·lència viatja al Penedès per trobar el millor restaurant en una cava. En Marc Ribas i el seu equip ja han avançat quins concursants lluitaran pel premi i el reconeixement i l'espectacle està assegurat. 

Tot i que no us farem spoilers perquè nosaltres no hem vist l'episodi d'aquesta nit, ens podem fer una idea amb el petit resum que ja està disponible a la web de TV3. «En una ampolla de cava hi ha temps, respecte, amor, dedicació i vi, i, a fora, vinyes, cellers i territori. I si aquest territori és el Penedès, vol dir que som al país de l'enoturisme. I com que la gastronomia del Penedès és molt variada, estem a punt per descobrir el millor restaurant en una cava d'aquest territori».

Un episodi amb doble intenció

Amb aquestes paraules TV3 presenta el nou episodi que s'emetrà aquesta nit de dimecres, set de desembre. El programa buscarà complir dos objectius. Per una banda, mostrar quatre restaurants a la zona del Penedès, un espai idíl·lic envoltat de vinyes i cellers.

Per l'altra, tal com ha publicat el Twitter oficial del 'Joc de Cartes' el nou programa d'en Marc Ribas farà recomanacions de vins per tal de delectar als comensals ara que Nadal és a prop. Així ho han publicat al Twitter acompanyat d'un petit vídeo del programa d'avui:

«Amb Nadal a la cantonada, busquem els millors vins per delectar els nostres comensals. És per això que al capítol de Joc De Cartes d'avui, el Marc buscarà el millor restaurant en una cava al Penedès. No t'ho perdis, a les 22.05, a TV3».

https://twitter.com/JocdeCartesTV3/status/1600071802289528832

Els concursants, perfils que donaran espectacle

En el programa de 'Joc de Cartes' d'aquest dimecres, en Marc Ribas marxarà al Penedès per trobar el millor restaurant en una cava. Els quatre restauradors que s'enfrontaran treballen envoltats de vinyes i botes de vi i competiran per defensar la seva proposta gastronòmica. 

L'oblit d'una cambrera la qual no sap quin premi va guanyar un vi del seu restaurant, un pollastre mal cuinat que serà «un drama»  i una salsa que podria portar pa i, per tant, no seria apte per una persona amb celiaquia, una de les participants ho és, seran alguns dels ingredients de la propera emissió d'aquest programa tan estimat pel públic. 

La ruta gastronòmica d'aquest dimecres

La primera parada serà a Les Vinyes de Lilith, el restaurant 'gluten free' de la comarca amb la personalitat de la seva propietària, la Marta Vallès. Després la ruta anirà a l'Artcava, on el cuiner Èric Enguita ha traslladat la filosofia de l''street food' a un entorn de vinyes.

Després d'una pausa de rigor, el programa marxarà a Can Marlès, on Sergi de Meià organitza esdeveniments gastronòmics traient profit a la cuina del territori i el producte de quilòmetre zero. Finalment, al restaurant Barbequiú descobrirem l'aposta per la barbacoa que ha fet Toni de la Rosa, la 23a generació d'un celler històric. Però la pregunta és: qui convencerà més amb la seva proposta enoturística i s'emportarà els 5.000 euros com a millor restaurant en una cava al Penedès?