Foto del logo de CaixaBank.

Anunci sorpresa de CaixaBank a tots els seus clients

CaixaBank anuncia una novetat important

El gran impacte que ha deixat la pandèmia i la incertesa econòmica a què ha sotmès les petites i mitjanes empreses (Pimes) ha fet reaccionar el banc més gran d'Espanya, CaixaBank.

L'entitat acaba de confirmar la seva adhesió a una operació europea que traurà un pes de sobre als negocis que ho estan passant malament. En concret, segons ha confirmat el banc, l'ajuda es traduirà en una major facilitat per accedir a préstecs.

El gran anunci que acaba de fer CaixaBank

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i el Fons Europeu d'Inversions (FEI), que formen el grup BEI, ha signat amb CaixaBank un acord que mobilitzarà més de 1.000 milions d'euros. Aquests diners aniran destinats a facilitar préstecs a les Pimes per desenvolupar els seus projectes. Amb aquest nou contracte, es podran preveure préstecs per a nou finançament durant els pròxims 18 mesos.

La iniciativa del grup BEI forma part d'un paquet global de resposta de la Unió Europea a la pandèmia causada per la Covid-19. Consisteix en una dotació de 540.000 milions d'euros per alleugerir l'economia europea i que presta més atenció a les petites i mitjanes empreses afectades. D'aquesta dotació, l'entitat financera espanyola rebrà una garantia de 112,5 milions d'euros.

Logo de Caixabank
CaixaBank treu un pes de sobre a les Pimes. | Europa Press
 

Les empreses espanyoles, la prioritat del grup BEI

«Donar suport a les petites i mitjanes empreses espanyoles en el procés de recuperació del gran impacte provocat per la Covid-19 és una prioritat per al grup BEI», explica el vicepresident del grup, Ricardo Mourinho Félix.

Ha continuat anunciant el seu nou acord amb el banc espanyol. «Ens complau escriure una nova pàgina en la nostra col·laboració amb CaixaBank, (…) que tindrà la capacitat de mobilitzar més de 1.000 milions d'euros per a un teixit productiu espanyol més resilient en un context difícil, on les conseqüències de la pandèmia s'uneixen a circumstàncies com ara la crisi energètica i la inflació».

Aquesta operació pretén cobrir el primer tram de pèrdua, anomenada tècnicament first loss piece, en una estructura de titulació sintètica en el marc del Fons Paneuropeu de Garantia, segons descriu l'Ideal.es.

Un acord triple per «el creixement econòmic del país»

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha atribuït al banc el títol de «l'entitat financera líder a Espanya», i ha volgut respondre dient que «es compromet a donar suport al creixement econòmic del país».

Assegura que l'acord suposa una «excel·lent oportunitat per unir esforços» per part del grup BEI i CaixaBank, i «dur a terme els seus plans d'inversió malgrat l'actual incertesa econòmica».

Foto d'una factura de la llum i dos bitllets d'euro.
L'acord signat per CaixaBank mobilitzarà més de 1.000 milions. | Getty Images
 

Paral·lelament, el FEI, a través del seu representant i CEO Alain Godard, ha volgut exposar la seva opinió sobre aquesta novetat: «Ens complau enormement haver completat el mandat de titulacions EGF amb èxit amb el BEI. Era un mandat estratègic per al grup amb l'objectiu de donar suport als petits negocis d'Espanya en la difícil situació macroeconòmica en què vivim, causada, entre altres qüestions, per la pandèmia de la Covid-19». Alhora, dona les gràcies a CaixaBank per «donar suport i contribuir a un mandat tan important».

Un impacte considerable a l'economia

S'espera que els més de 1.000 milions d'euros destinats als nous préstecs a Pimes provoquin un impacte positiu i significatiu en aquest col·lectiu d'empreses. A més, la garantia que promet el grup BEI permetrà l'alliberament de capital addicional de què CaixaBank podrà fer ús.

CaixaBank i BEI, associats des de fa anys

I no és casualitat que aquest nou acord formi part d'una àmplia col·laboració entre les dues entitats. La també coneguda com la Fundació La Caixa és un dels intermediaris principals del BEI a Espanya. Aquest no ha estat l'únic acord signat per aquesta associació. Innovació, acció climàtica i diversos préstecs per a Pimes són algunes de les operacions dirigides aquests últims anys per CaixaBank i BEI.

Oficina de Caixabank
El grup BEI i CaixaBank ja s'havien associat anteriorment. | GTRES
 

El nou acord va ser presentat dilluns passat 25 de juliol pel conseller delegat del banc espanyol i el vicepresident del banc europeu. Els signants asseguren que aquest pla permetrà seguir amb l'objectiu de donar suport a les Pimes de la UE i facilitar l'accés al crèdit i el finançament a llarg termini.