Tornado.

Alerta en sis comarques per l'arribada ara mateix de «temps violent»: pedra i tornados

Alerta al Pallars Jussà, la Cerdanya, el Berguedà, l'Alt Urgell, el Solsonès i la Noguera per un imminent canvi de temps

Alerta al Pallars Jussà, la Cerdanya, el Berguedà, l'Alt Urgell, el Solsonès i la Noguera. Protecció Civil ha emès un avís fa pocs minuts a tota la comarca per l'arribada imminent del que cataloguen com «temps violent». 

En les properes dues hores pot caure pedra superior a 2 centímetres, i es poden produir ratxes de vent superiors a 90km/h. També s'hi poden produir esclafits i tornados.

Cal destacar, a més a més, que l'alerta no només s'emet en aquestes sis comarques. La previsió de xàfecs arriba també al nord de Catalunya, Ponent, Catalunya Central i litoral i prelitoral centre i nord. A hores d'ara ja plou amb intensitat a l'Anoia. A Pujalt han caigut 32 l-7m2 en 30'. 

A la tarda, el plat fort 

A la tarda s’espera el plat fort amb xàfecs i tempestes al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, nord-est, punts de Ponent i Ports. 

Localment seran forts i poden anar acompanyats de calamarsa o pedra, així com de fortes ventades. Hi ha diverses alertes activades en aquest sentit per part del Meteocat.

  • Llegeix aquí la previsió del temps per aquest dijous, 28 de juliol. Clica aquí. 

La calor, per fi suportable 

Si ens fixem en les temperatures, baixaran clarament al sud i oest de Catalunya i més punts de l’interior. No baixaran tant o es quedaran semblants a la resta amb les màximes més altes entre els 29º i 34º. De fet, els valors més elevats no es registraran a Ponent, sinó que a l’interior nord-est i punts del prelitoral.

Una calor molt més moderada i suportable amb nits tropicals encara al litoral i prelitoral, però ambient també menys pesat que dies enrere. Sembla que a partir del cap de setmana els termòmetres tornaran a pujar amb ganes, però lluny de grans extrems. La primera setmana d’agost podria ser clarament més càlida, extrem que anirem confirmant en properes previsions.