Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Manos de un doctor poniendo una vacuna en el brazo de un paciente

Anuncien la data en què es provarà la primera vacuna contra el coronavirus en humans

Israel ha estat l'últim país que assegura tenir una vacuna contra la Covid-19

Mans d'un doctor posant una vacuna al braç d'un pacient
Israel anuncia que provarà la vacuna en humans contra la COVID-19 l'1 de juny | iStock

Israel ha estat l'última a sumar-se a la carrera d'aconseguir la vacuna contra la COVID-19 per darrere de la Xina i ELS EUA. El Centre de Recerca Biotecnològica de Galilea, conegut com a Migal, ha anunciat que tindran la  vacuna  en unes  poques setmanes.

Els científics encarregats d'obtenir la vacuna que aconsegueixi frenar el virus es troben en la fase final de l'experiment i la seva  aplicació  en éssers humans  en qüestió de dies. El biotecnòleg Chen Katz va explicar en una entrevista a la fi del passat mes de febrer, que la vacuna estaria finalitzada en tres setmanes i es podria posar al mercat 90 dies després.

No obstant això, aquest termini es va veure allargat després que demanessin la  reconstrucció genètica de la COVID-19  a la Xina i aquesta petició trigués a fer-se efectiva. Un cop rebuda, els científics es van posar mans a l'obra i ara anuncien que la vacuna serà provada en humans el pròxim  1 de juny.

El resultat d'anys de treball

La rapidesa amb la qual l'equip científic d'Israel ha obtingut la vacuna es deu al fet que des de fa 4 anys  que  treballaven en una vacuna contra un virus  que produeix  bronquitis infecciosa  a les  aus de corral. El virus contra el qual estaven treballant tenia un ADN que tenia una gran semblança amb el del coronavirus pel qual els va suposar un gran avanç en la investigació.

«El marc científic de la vacuna es basa en un nou vector d'expressió de proteïnes, que forma i segrega una proteïna soluble quimèrica que allibera l'antigen viral en els teixits de la mucosa mitjançant endocitosi autoactivada, provocant que el cos formi anticossos contra el virus», assenyala Chen Katz que assegura que la vacuna serà provada primer en persones joves i sanes.