Nuria Roca y Juan del Val

Núria Roca perd l'olfacte i ho explica en directe a 'El Hormiguero'

La presentadora ha explicat al programa que pot ser que s'hagi contagiat

Aquests dies de confinament, Núria Roca i el guionista, Juan del Val,  han explicat les seves vivències amb el coronavirus a 'El Hormiguero' telemàticament. El marit de Roca va ser diagnosticat com a positiu en la prova de coronavirus, però segons explica no ha patit cap símptoma.

Un altre contagi a la família?

En canvi, segons Ecoteuve.es,  ara seria Núria Roca qui podria estar infectada  després que al programa de Pablo Motos  confessés que sospita que té coronavirus i, en el seu cas, amb símptomes. «He perdut l'olfacte i tinc tos. Em mantinc aïllada» ha afirmat la presentadora.

Durant el programa el guionista va aclarir que va voler fer-se la prova perquè havia estat en contacte amb persones que havien donat positiu i va decidir explicar la  seva experiència. «Em vaig fer el test perquè vaig estar amb gent que el tenia. Vaig donar positiu, però no he tingut cap símptoma i això em sembla molt preocupant. No vaig tenir ni mocs, ni tos, ni febre. Vaig pensar que hi havia hagut un error. He estat 11 dies aïllat en una habitació», va relatar. 

Després d'explicar la seva història, Juan del Val va afirmar el que tothom sap que els casos seguiran creixent, i va afegir: «O es fan tests massius o això no pararà. Els asimptomàtics  són els més perillosos».

La rellevància de fer-se les proves

Com ha afirmat Ecoteuve.es, Pablo Motos ha explicat també la importància de fer tests massius: «És important. El que vam guanyar amb l'aïllament social, se'ns escapa per no fer tests per localitzar els asimptomàtics. Aquesta seria la millor estratègia per salvar vides. Podem copiar a Corea de Sud, Singapur, Taiwan, etc. Això no és un tema d'ideologia política, sinó d'eficàcia» ha declarat el presentador.

«A Corea hi ha una app de quarantena. La gent que ve de fora s'ha de fer una prova a l'aeroport i els allotgen en un hotel un dia fins que surten els resultats. Als que han d'estar en  quarantena els instal·len una app que si surts de casa salta una alarma a govern. Has d'enviar dues vegades al dia un missatge explicant com et trobes. A Corea van controlar la situació quan van fer 400.000 tests» ha conclòs Motos.