Un hombre se pasea con mascarilla delante del Coliseo en Roma

El confinament a Itàlia va per llarg: no s'aixecarà fins al maig

Angelo Borrelli ha reconegut que la mesura durarà com a mínim, fins al dia 2

El cap de la Protecció Civil italiana, Angelo Borrelli, va afirmar que el  confinament de la població  durarà com a mínim  fins al 2 maig i que les activitats podrien anar normalitzant-se de forma gradual a partir del dia 16 del mateix mes. Fins al moment, el govern italià ha decretat les mesures de confinament i el tancament d'activitats no essencials fins al 13 d'abril, just acabada la Setmana Santa.

Borrelli va afirmar que no creu que la situació d'emergència «passi de l'1 de maig i que els italians hauran de quedar-se a casa durant moltes setmanes», en unes declaracions al programa Ràdio Anchio de la RAI1.

El cap de Protecció Civil va insistir en la necessitat de seguir tenint un «comportament extremadament rigorós». A més, Borrelli va indicar que «el coronavirus canviarà el nostre enfocament cap als contactes humans i interpersonals, haurem de mantenir la nostra distància per algun temps».

Posterior obertura dels negocis 

En relació amb la 'fase dos' anunciada pel primer ministre, Giuseppe Conte, que rau en l'obertura gradual de les activitats,  Borrelli va aclarir que no seria abans del 16 de maig: «Hem d'aplicar mesures fermes i de precaució perquè la possibilitat que hi pugui haver un retorn del virus no està exclosa, com ho demostren les noves mesures a la Xina», va assegurar.

Sobre la mesura d'una hora a l'aire lliure per als nens, que ha generat certs dubtes entre la població per l'autorització de Govern per dur-la a terme, Borrelli va afirmar que de moment no s'aplicarà i que «cal anar amb compte,  respectar les regles de prudència i estar a casa».