Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia de pluja a Barcelona

Anuncien pluges intenses per aquesta tarda a Catalunya: 18 comarques en alerta

A partir de la tarda, s'esperen precipitacions d'intensitat moderada a bona part de Catalunya

Arriba (per fi) una nova tanda d'episodis de pluges per aquest inici de setmana. Després d'un cap de setmana passat per aigua, sembla que aquest dilluns no serà l'excepció.

A partir d'aquest migdia, les precipitacions començaran febles i aniran avançant d'est a oest. A la tarda, ja s'iniciaran ruixats d'una intensitat moderada des del prelitoral cap a l'interior del país.

Foto del mapa d'aquest dilluns, 22 de maig a la tarda.
Diverses comarques de l'interior estan en alerta per intensitat de pluja aquest dilluns a la tarda. | Meteocat

El Meteocat ha activat l'alerta a fins a 18 comarques del prelitoral i l'interior de Catalunya per pluges intenses a partir de les 14.00 hores, que, en algunes zones, anirà acompanyada per tempesta o fins i tot calamarsa i pedra.

Els avisos se centren al Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Moianès, el Bages, el Solsonès, la Segarra, l'Anoia, l'Alt Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, la Noguera, el Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues, el Priorat, el Baix Camp i la Ribera d'Ebre.

«El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja», ha alertat el Meteocat des del seu compte oficial de Twitter.

També s'esperen precipitacions d'una intensitat més feble a altres comarques d'arreu del país. A la costa de Barcelona i Girona hi predominarà un cel ennuvolat, però sense pluges.

Dimarts i dimecres, més pluja, però amb menys intensitat

De cara a dimarts, 23 de maig, els episodis de pluja no s'acabaran, tot i que sí que es reduirà la seva intensitat. Així doncs, sobretot a la província de Lleida i a algunes comarques de la Catalunya Central i de Girona, s'esperen ruixats d'intensitat entre feble i moderada que començaran a mig matí. Cap a la tarda, també podrien anar acompanyats de tempesta.

Foto del mapa d'aquest dimarts, 23 de maig a la tarda.
Les pluges que s'esperen per aquest dimarts, 23 de maig, a la tarda. | Meteocat

Així, les pluges es deixaran veure a la Garrotxa, el Ripollès, Osona, el Berguedà, l'Anoia, l'Urgell, el Priorat, el Segrià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i la Vall d'Aran.

La situació serà gairebé la mateixa per dimecres, 24 de maig. Les precipitacions es mantindran en bona part de Catalunya i s'aniran desplaçant a la tarda cap a la demarcació de Lleida. D'altra banda, el cel estarà ennuvolat a les comarques de Tarragona, tot i que no s'esperen ruixats.