Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Dona contenta davant d'un ordinador amb una imatge destacada a la dreta de bitllets d'Euro

Els anys que necessites cotitzar per cobrar la pensió més alta que paguen a Espanya

Aquests són els anys de cotització que necessites per cobrar la pensió màxima de jubilació

Aquest 2024 s'ha parlat més que mai de les pensions. La raó és que els jubilats espanyols han notat com han augmentat de manera significativa, amb l'alleujament que això suposa, sobretot, en aquest context d'alts preus.

Tot i això, encara que són moltes les persones grans que han pogut notar aquest alleujament, la veritat és que obtenir la pensió màxima de jubilació a Espanya és complicat. En benefici reservat només a un baix percentatge de tots els jubilats.

Quants pensionistes reben la pensió màxima a Espanya

Actualment, a Espanya hi ha 9.942.118 milions de pensionistes. Tot i això, són encara pocs els que obtenen la pensió màxima de jubilació, com indiquen des de la Seguretat Social.

D'acord amb les dades, són 373.527 els jubilats que obtenen cada mes la pensió més alta. Com a dada extra, el 80% són homes, ja que la majoria de les dones es van unir al mercat laboral més tard.

Els anys que cal cotitzar per accedir a la pensió màxima

Sobre la quantia, la pensió màxima és de 3.175 euros mensuals, xifra que cobren sobre el 6% dels pensionistes totals. Per assolir aquest límit màxim de la Seguretat Social, cal haver cotitzat 36 anys i 6 mesos, aquest any. Cal tenir en compte, a més, que tot dependrà de la base reguladora, sobre la qual es calcula la quantia de la pensió.

Per la seva banda, la xifra augmentarà de forma progressiva fins a assolir els 37 anys i 6 mesos l'any 2027. A més, aquesta xifra de 3.175 euros ha augmentat 116 euros respecte al 2023, quan se situava en 3.059,23 euros.

D'aquesta manera, la prestació màxima s'eleva anualment fins als 44.450 euros distribuïts en 14 pagues, augmentant sobre els 42.829 euros establerts l'any anterior.

Diferències entre pensió màxima contributiva i no contributiva

A més a més, la xifra de 3.175,04 euros correspon a la pensió contributiva. Aquesta suposa la majoria de les pensions màximes i es calcula segons les cotitzacions que els treballadors hagin realitzat a la seva vida laboral.

D'altra banda, també hi ha la pensió no contributiva, orientada als qui no compleixen els requisits mínims de cotització o amb recursos insuficients. En aquest aspecte, limport màxim ascendeix a 7.250,60 euros. És a dir, 515,90 euros al mes.