Apareix una bandera espanyola al costat de l'Ajuntament de Calafell

Des del consistori asseguren que ni l'han posat ni l'han tret ells
La bandera espanyola que ha onejat breument al costat del consistori calafellenc.
La bandera espanyola que ha onejat breument al costat del consistori calafellenc. | Cedida / Diari de Tarragona

L'aparici√≥ fuga√ß d'una bandera espanyola al costat de l'Ajuntament de Calafell ha generat una petita pol√®mica aquest dimarts 10 de setembre. La bandera s'ha pogut veure aquest mat√≠ als pals que estan situats a la pla√ßa de Catalunya, en els quals hi haurien d'onejar les diferents banderes oficials. Per√≤ ja fa temps que des del consistori es va optar per treure-les, despr√©s que aquestes fossin robades en diferents ocasions a causa de la disputa pol√≠tica entre Catalunya i Espanya.

 

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferr√©, va prendre aquesta decisi√≥ fa uns anys, i va afegir que no es tornarien a posar les banderes catalana i espanyola fins que la situaci√≥ no estigu√©s m√©s calmada. Per aix√≤ alguns ve√Įns s'han sobtat quan han vist que aquest mat√≠ onejava en un dels pals la bandera espanyola, just un dia abans de la celebraci√≥ de la Diada Nacional de Catalunya. La bandera, per√≤, ha durat pocs minuts en aquest lloc.

 

L'Ajuntament assegura que no n'és responsable

Des de l'Ajuntament de Calafell han assegurat, en declaracions al Diari de Tarragona, que no s√≥n els responsables ni de posar la bandera ni de treure-la, amb el qual el succ√©s pot ser un episodi m√©s de la guerra pels s√≠mbols que viu el municipi. Durant l'anterior mandat, membres de l'ANC i el regidor de Via P√ļblica del consistori, el popular Juanjo Garc√≠a, van mantenir una pugna constant per treure i posar estelades dels fanals.   

 

La controv√®rsia per la bandera espanyola arriba just abans d'una Diada que no ha estat exempta de pol√®mica a Calafell, despr√©s que les entitats i els partits sobiranistes hagin organitzat el seu propi acte de celebraci√≥ el dia 11 al mat√≠. Ha estat la manera de protestar pel fet que enguany l'Ajuntament ha fet l'acte oficial de la Diada aquest dimarts dia 10 a la tarda, i no el mateix dia de la Diada.

 Comentaris

envia el comentari