YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Apareix una bandera espanyola al costat de l'Ajuntament de Calafell

Des del consistori asseguren que ni l'han posat ni l'han tret ells

La bandera espanyola que ha onejat breument al costat del consistori calafellenc.
La bandera espanyola que ha onejat breument al costat del consistori calafellenc. | Cedida / Diari de Tarragona

L'aparició fugaç d'una bandera espanyola al costat de l'Ajuntament de Calafell ha generat una petita polèmica aquest dimarts 10 de setembre. La bandera s'ha pogut veure aquest matí als pals que estan situats a la plaça de Catalunya, en els quals hi haurien d'onejar les diferents banderes oficials. Però ja fa temps que des del consistori es va optar per treure-les, després que aquestes fossin robades en diferents ocasions a causa de la disputa política entre Catalunya i Espanya.

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va prendre aquesta decisió fa uns anys, i va afegir que no es tornarien a posar les banderes catalana i espanyola fins que la situació no estigués més calmada. Per això alguns veïns s'han sobtat quan han vist que aquest matí onejava en un dels pals la bandera espanyola, just un dia abans de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. La bandera, però, ha durat pocs minuts en aquest lloc.

L'Ajuntament assegura que no n'és responsable

Des de l'Ajuntament de Calafell han assegurat, en declaracions al Diari de Tarragona, que no són els responsables ni de posar la bandera ni de treure-la, amb el qual el succés pot ser un episodi més de la guerra pels símbols que viu el municipi. Durant l'anterior mandat, membres de l'ANC i el regidor de Via Pública del consistori, el popular Juanjo García, van mantenir una pugna constant per treure i posar estelades dels fanals.   

La controvèrsia per la bandera espanyola arriba just abans d'una Diada que no ha estat exempta de polèmica a Calafell, després que les entitats i els partits sobiranistes hagin organitzat el seu propi acte de celebració el dia 11 al matí. Ha estat la manera de protestar pel fet que enguany l'Ajuntament ha fet l'acte oficial de la Diada aquest dimarts dia 10 a la tarda, i no el mateix dia de la Diada.


Comentaris

envia el comentari