Nibiru: el planeta que provocarà l’apocalipsi

Des de fa anys sentim a parlar de Nibiru, un planeta que amenaça en provocar la fi del món i d’on es diu que provenen els Anunnaki

La història de la humanitat està plena de llegendes. En moltes d’elles, curiosament, es parla de déus que baixaren a la Terra per donar vida i coneixements als humans.

Egipcis, sumeris, maies… La llista de cultures amb un origen cosmològic que comparteixen certes característiques és fascinant. Aquest fet ha portat a alguns experts ufòlegs a pensar que potser les històries són reals. En comptes de déus, pot ser que qui baixes a la Terra a crear-nos fossin els alienígenes.

Els babilonis tenien una rica mitologia que, com altres cultures, es basava en l’astronomia. Entre els déus que veneraven i tenien al seu panteó hi destaca Marduk. L’astre que relacionaven directament amb ell l’anomenaven Nibiru.

Gravat babiloni que recrea la batalla entre Marduk i Tiamat
Gravat babiloni que recrea la batalla entre Marduk i Tiamat | 'Monuments of Nineveh, Second Series'

 

No és clar quin tipus d’element còsmic era: un comenta o un planeta. Però sens dubte la seva òrbita, que creuava l’eclíptica de sud a nord, cridà l’atenció dels babilonis, qui el relacionaren amb un dels seus principals déus.

Molts segles després, el 1976, l’investigador i escriptor Zecharia Sitchin publicà un llibre que remouria la idea tradicional de l’origen humà. A ‘El dotzè planeta’ Sitchin assegurava que uns éssers extraterrestres ens havien creat a partir de la manipulació genètica dels nostres avantpassats.

Segons ell havia trobat aquestes idees en antics documents babilònics i sumeris. També afirmava que aquests éssers, anomenats Anunnaki o Nifilim, provenien del planeta Nibiru.

L’origen i el final

Stichin defensa als seus llibres que l’òrbita de Nibiru s’allunya molt del Sistema Solar. Aquesta òrbita gegant provocaria, segons l’escriptor, que el cicle orbital del planeta sigui de 3.600 anys terrestres.

Tenint en compte que hi ha elements còsmics que tenen una òrbita de 75.000 anys, com el cometa Kohoutek, l’investigador assegura que les seves teories són plausibles. També explica així perquè no s’ha vist el planeta durant segles.

Si les teories són certes, en un futur proper podria aparèixer Nibiru als nostres cels
Si les teories són certes, en un futur pròxim podria aparèixer Nibiru als nostres cels | Cedida

 

Però si Nibiru és l’origen de la vida a la Terra, molts investigadors i teòrics també senyalen que podria ser-ne el final. Si un planeta de grans dimensions s’acostés al centre del Sistema Solar, no hi ha dubte que podria afectar el nostre planeta amb nefastes conseqüències.

Molts vidents i profetes moderns han assegurat en el passat que l’aparició de Nibiru destruirà la Terra, tot i que de moment encara no ho han encertat.

La veritat darrera Nibiru

Les investigacions de Zecharia Sitchin han estat durament criticades. Arqueòlegs i historiadors asseguren que les seves traduccions dels documents babilònics i sumeris estan molt dirigides a confirmar les seves teories. A més a més  l’acusen d’aportar traduccions sense dir quines són les fonts originals.

Però alguns científics afirmen que Sitchin podria haver descobert indicis reals que ell va adornar i rodejar de certa mitologia. Perquè la NASA va confirmar que el 2015 es va comprovar l’existència teòrica d’un novè planeta al Sistema Solar.

Aquest nou membre de la nostra família còsmica es sospita que és deu vegades més gran que la terra. I, tal com passaria amb Nibiru, té una òrbita molt àmplia. Això vol dir que tardaria entre 10.000 i 20.000 anys en donar la volta al Sol.

El descobriment teòric d'un novè planeta al Sistema Solar ha creat gran rebombori
El descobriment teòric d'un novè planeta al Sistema Solar ha creat gran rebombori | Cedida

 

S’ha d’afegir que aquest mateix any dos investigadors de la Queen’s University Belfast han exposat alguns tapissos medievals sorprenents. En aquestes peces es recullen mostres d’observacions d’astres, i els historiadors asseguren que hi ha proves de l’existència del Novè Planeta.

Vol dir això que Zecharia Sitchin tenia raó? La NASA assegura que no. Pot ser que, com ha succeït en el passat, la mitologia es barregés amb la realitat. Cadascú haurà de decidir amb quina part es queda i quina descarta fins que Nibiru aparegui als nostres cels.