Aquesta setmana tornen els sortejos de l'Euromillones i la Primitiva

La Bonoloto i el Gordo de la Primitiva tornaran la pròxima setmana, mentre que el primer sorteig de Loteria Nacional es farà l'11 de juny

Una clienta mirant els números de la rifa de Nadal aquest en una administració de loteria de Girona. (20 de desembre del 2016)
Aquest dimarts, el sorteig de l'Euromillones serà el primer des del decret de l'estat de d'alarma. | Catalunya Diari

Aquesta setmana tornen els sortejos de l'Euromillones i la Primitiva, seguint d'aquesta manera la planificació marcada en el procés de desescalada. El joc europeu serà el primer a tornar, ja que aquest dimarts es realitzarà el primer sorteig després de la suspensió de tota activitat de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) quan es va decretar l'estat d'alarma. Dijous retornarà la Primitiva, mentre que per jugar a la Bonoloto, el Gordo de la Primitiva i la Loteria Nacional encara s'haurà d'esperar.

Des del passat dilluns 11 de maig, el govern espanyol permetia a les províncies i zones que havien passat a la Fase 1 de la desescalada la reobertura al públic de les administracions de loteria, «sempre que tinguin una superfície útil d'exposició i venda igual o inferior a 400 metres quadrats», si bé s'exceptuen aquells que es trobin dins centres comercials sense accés directe i independent des de l'exterior.

Els sortejos de Loteria Nacional es reprendran l'11 de juny

Loterías y Apuestas del Estado establia que si aquest dissabte 16 de maig, es produïa algun tipus de recuperació de territoris per a la Fase 1, com així ha estat, l'obertura es realitzaria el dia 18 de maig, amb l'inici de la venda de tots els jocs actius. Així mateix, en complir-se aquesta condició, els sortejos de Bonoloto i el Gordo de la Primitiva es reiniciaran en la setmana del 25 al 31 de maig. La Loteria Nacional torna a estar a la venda des d'aquest dilluns, mentre que els sortejos es reprendran l'11 de juny.

Per a la reobertura de les administracions i la represa de les vendes, SELAE té en compte «sempre com a prioritat la seguretat dels venedors i clients», i que «es prenen en aquests establiments totes les mesures necessàries per a compatibilitzar l'activitat comercial i la seguretat dels ciutadans».


Comentaris

envia el comentari