Imagen de Mónica López presentando 'El tiempo'

Mònica López: la nova estrella de La 1 que va ser sancionada per la cadena fa sis anys

La meteoròloga catalana serà la nova presentadora de 'La mañana', substituint María Casado

Mònica López fa un salt important en la seva carrera a Televisió Espanyola, després de fer-se públic que substituirà María Casado com a conductora de 'La mañana', el magazín matinal de La 1. La meteoròloga catalana, que fa sis anys va ser sancionada per l'ens públic, fa 12 anys que va arribar a la cadena estatal, substituint el mític José Antonio Maldonado, i ara es convertirà en una de les estrelles de la graella.

La notícia es coneixia divendres 8 de maig, durant el 'Telediario 2', on Carlos Franganillo se'n feia ressò. Malgrat que la decisió agafava per sorpresa a l'audiència, no hauria d'estranyar si s'analitza la trajectòria que ha tingut en els últims mesos Mònica López a la cadena pública.

Tertuliana al programa de Màxim Huerta

El passat estiu, Televisió Espanyola va situar la meteoròloga catalana com a col·laboradora al programa 'A partir de hoy', presentat per Màxim Huerta. La meteoròloga compartia seient com a opinadora amb altres periodistes com Olga Viza i María Gómez. Com una tertuliana més, López donava la seva opinió sobre els diferents debats que sorgien en plató i fins i tot s'atrevia a parlar de la seva vida privada quan així li ho requerien.

Aquesta no és una situació desconeguda, ja que companys de professió de López, com Jacob Petrus o Albert Barniol, ja han viscut el canvi de passar de presentar el temps a presentar programes i fins i tot telenotícies.

Una taca al seu expedient

Tot i la bona notícia rebuda aquests dies, cal recordar que la posició de la periodista catalana no sempre ha estat tan bona. L'any 2014, Mònica López, després de dos mesos d'investigació interna, va ser suspesa durant 20 dies de sou i feina, al costat d'Albert Barniol i Martín Barreiro, després de descobrir-se que estaven relacionats amb l'empresa de serveis meteorològics 'Meteoplay'.

La periodista i els seus companys van ser sancionats després de considerar que actuaven en aquesta societat de manera privada, un fet que constituïa un «incompliment greu» i un «abús de confiança». Malgrat aquest incident, Mònica López va continuar presentant el temps, alhora que va anar apareixent de forma esporàdica en diversos programes de la televisió pública, com 'Desafía tu mente', 'Cumbres' o 'La aventura del saber', entre d'altres.