Imagen de archivo máquinas de un gimnasio

Peculiar imatge: Així comencen a obrir alguns gimnasos pel món

Els gimnasos a Espanya podran obrir durant la fase 3 de la desescalada

A poc a poc ens anem acostumant a la 'nova normalitat'. Els principals sectors econòmics afectats pel tancament de les seves instal·lacions s'han vist obligats a reinventar-se per seguir oferint els seus serveis sense posar en risc la salut dels seus clients.

A Espanya ja hem pogut veure alguns d'aquests canvis que han afectat la nostra forma d'anar a prendre alguna cosa o sortir de compres. No obstant això, encara ens queda per veure com altres activitats s'adapten a aquesta nova realitat, com és el cas dels gimnasos.

Amb unes pèrdues estimades de 19 mil milions d'euros, els més de 4.700 centres i instal·lacions esportives del nostre país ja comencen a preparar-se per plantar-li cara al virus.

Els nous gimnasos de Hong Kong

En altres països de món, immersos en una fase de desescalada més avançada, ja comencem a veure algunes de les mesures adoptades per garantir la protecció dels clients en els gimnasos.

Algunes d'elles són impactants mesures de seguretat que semblen tretes d'una ficció televisiva. A les xarxes socials han circulat imatges d'un gimnàs de Hong Kong completament transformat en la seva obertura.

La zona de les cintes i les bicicletes és una successió de cabines privades que eviten el contacte entre els clients. Un espai reduït i claustrofòbic que ha impactat a molts usuaris de Twitter.

«Semblen cabines de telèfon!» o «Donen crèdits virtuals com el Black Mirror?» van ser alguns comentaris d'usuaris sorpresos davant la imatge de veure gent corrent entre mampares.

Obertura dels gimnasos a Espanya

Inevitablement ens preguntem si passarà el mateix a Espanya i, en cas de ser així, si podrem acostumar-nos a aquesta nova concepció de gimnàs. Lògicament, es tracta d'una qüestió de salut, però aquesta situació sense dubte farà replantejar-se a molts usuaris si volen fer esport en un lloc tancat sota aquestes condicions, cosa que preocupa enormement al sector.

Fins al moment, els gimnasos a Espanya s'han plantejat mesures com la reducció de l'aforament de la instal·lació en un 30% per garantir una distància mínima d'1,5 metres entre els usuaris i un espai mínim de 2x2 metres per usuari.

També s'estudia la possibilitat de reduir l'aforament dels vestidors en un 50%. Tot això acompanyat d'estrictes mesures d'higiene, amb reforç de neteja i desinfecció després de l'ús de cada màquina.

La reposició permanent de solucions desinfectants, la instal·lació de mampares a les zones d'atenció al públic i la formació dels treballadors serien altres mesures complementàries per garantir el compliment del protocol dissenyat per la Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives —FNEID—.

L'obertura dels gimnasos aquí està prevista per a la fase 3 de la desescalada, que com molt aviat serà a partir del 8 de juny i en funció de l'evolució de l'epidèmia a cada província.