Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diversos agents de la Guàrdia Civil de Trànsit en un control a la carretera amb cotxes aturats, i una altra imatge d'una furgoneta radar de la DGT amb un cercle que assenyala el conductor de la mateixa

Desvelen a quines hores posen més multes els radars mòbils: ves amb compte

Si vols fugir dels radars mòbils, apunta les hores en què més actuen aquest tipus de dispositius de la DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha revelat informació crucial per als conductors: les hores en què els radars mòbils imposen més multes.

Aquesta dada és essencial per als que volen evitar sancions i conduir amb més tranquil·litat. Avui t'expliquem quines són aquestes hores i per què els radars mòbils preocupen més els conductors que els fixos.

Apunta les hores amb més radars mòbils a les carreteres

Segons la DGT, els radars mòbils són més actius en certes franges horàries. Les hores punta, és a dir, aquelles en què hi ha més flux de vehicles, són les més vigilades. Aquestes hores solen ser:

  • Divendres: Entre les 16.00 i les 22.00.
  • Dissabtes: Des de les 9.00 del matí fins a les 13.00.
  • Diumenges. Des de les 19.00 fins a les 00.00.
Una mà subjectant diversos bitllets de 50 euros i de fons una persona amb volant d'un cotxe
Tindràs més risc de ser multat per un radar mòbil a unes hores concretes | Pexels, Wikimedia

Durant aquests períodes, el trànsit és més dens a causa dels desplaçaments laborals i escolars. La DGT aprofita aquestes hores per col·locar radars mòbils a punts estratègics, amb l'objectiu de controlar la velocitat i reduir accidents.

Per què els radars mòbils preocupen més els conductors?

Els radars mòbils generen més preocupació entre els conductors que els radars fixos per diverses raons:

1. Ubicació impredictible

A diferència dels radars fixos, la ubicació dels quals és coneguda i senyalitzada, els radars mòbils poden estar en qualsevol lloc. Això fa que els conductors no sàpiguen amb certesa on es poden trobar amb un, augmentant la incertesa i el risc de ser multats.

2. Major flexibilitat

Els radars mòbils es poden traslladar d'un lloc a l'altre amb facilitat. Això permet a la DGT adaptar-se ràpidament a les necessitats del trànsit i col·locar els radars en punts on es detectin infraccions freqüents. Aquesta flexibilitat fa que els conductors hagin d'estar sempre atents i respectar els límits de velocitat en tot moment.

3. Efecte sorpresa

El factor sorpresa és un dels principals avantatges dels radars mòbils. Com que no estan senyalitzats, els conductors no tenen temps de reduir la velocitat abans de passar-hi. Això augmenta l'efectivitat dels radars mòbils a la detecció d'infraccions i, per tant, a la imposició de multes.

Si voleu evitar multes de radars mòbils, preneu nota d'aquests consells

Per evitar ser multat per un radar mòbil, és important seguir algunes recomanacions:

  • Respecta sempre els límits de velocitat: Aquesta és la manera més segura d'evitar multes i, a més, contribueix a la seguretat viària.
  • Mantingues una velocitat constant: Evita acceleracions i frenades brusques, ja que poden delatar una conducció imprudent.
  • Utilitza aplicacions de trànsit: Hi ha aplicacions que alerten sobre la presència de radars mòbils, basant-se en la informació compartida per altres conductors.

Conèixer les hores en què els radars mòbils de la DGT són més actius et pot ajudar a evitar multes i a conduir de manera més segura. Recordeu que la millor manera d'evitar sancions és respectar sempre les normes de trànsit i conduir amb responsabilitat.