Josep Maria Argimon en roda de premsa, a Alcarràs, el 17 de juny de 2021

Anuncien noves restriccions contra el coronavirus a Catalunya

El detall de les noves mesures s'explicarà entre dilluns i dimarts

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha alertat aquest diumenge, 11 de juliol, que s'està en un moment complicat a nivell de contagis de la covid-19, que s'han incrementat "de manera explosiva", i d'afectació hospitalària.

Les noves mesures restrictives a Catalunya s'anunciaran entre dilluns i dimarts

"No estem en un moment bo", ha avisat. Aragonès ha explicat que el Govern prendrà "noves mesures per mitigar el nombre de contagis que s'estan produint" i treballaran per fer un equilibri amb "la vida social, econòmica i emocional".

Les noves accions s'anunciaran aquest dilluns o dimarts. Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'han reunit aquest diumenge amb treballadors de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

La pandèmia obliga a suspendre l'Acampada Jove

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han informat aquest dissabte, 10 de juliol, que cancel·len la celebració de l'Acampada Jove. Es veuen obligats a anul·lar l'edició d'enguany davant de l'"explosió de contagis" de covid-19 dels darrers dies, especialment entre el jovent, que és el segment de població menys vacunat.

En un comunicat, els organitzadors del festival han anunciat la seva decisió. Alhora, han garantit que qui tingui entrada rebrà els diners que va pagar per obtenir-la "els propers dies de forma automàtica". L'Acampada Jove d'aquest 2021 s'havia de celebrar el cap de setmana vinent, del 16 al 18 de juliol, a Montblanc.

Després que la pandèmia ja obligués a no celebrar l'Acampada Jove el 2020, aquest any s'havien previst mesures. S'havien de practicar tests d'antígens, formats reduïts i l'eliminació de la zona d'acampada per evitar riscos. No obstant això i davant de l'augment de casos de coronavirus, els organitzadors han optat finalment per no celebrar tampoc l'edició d'aquest any.

Ho fan, segons expliquen en un comunicat, "per responsabilitat col·lectiva, per prudència i per cuidar-nos tots i totes". El festival reivindicatiu que se celebra des del 1996 tenia en cartell per a aquest 2021 grups com Doctor Prats, Buhos, Zoo, Ebri Knight, Oques Grasses, Roba Estesa i El Diluvi.