Josep Maria Argimon, amb mascareta, parlant amb el puny tancat

Argimon posa data al final de la pandèmia: 'Està a les mans de la gent'

El conseller de Salut es mostra preocupat perquè hi ha més de 700 sanitaris vacunats de baixa per covid

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, espera que la pandèmia de la covid-19 acabi a la tardor, però subratlla que la solució està "a les mans" de la gent. En una entrevista a 'La Vanguardia' aquest diumenge, Argimon ha reiterat la importància de les quarantenes. També ha criticat que sembla que s'hagi oblidat com s'ha d'actuar quan s'està infectat o quan les persones són un contacte estret d'un contagiat.

Més de la meitat de catalans amb pauta completa d'aquí a dues setmanes

A més, s'ha mostrat preocupat perquè dijous passat ja hi havia 740 sanitaris vacunats de baixa per covid. També ha detallat que estan estudiant mesures per protegir-los. De fet, segons Argimon, hi ha equips de primària que estan fent torn doble perquè tenen la meitat de la plantilla contagiada.

El conseller de Salut ha explicat que el seu departament espera que en dues setmanes hi hagi la meitat de la població amb la pauta completa de vacunació. Això serà així perquè es dedicaran bàsicament a les segones dosis. Amb tot, ha reconegut que les hospitalitzacions seguiran creixent tot i que proporcionalment hi haurà menys infectats greus.

En ser preguntat per si la decisió de permetre que la gent vagi sense mascareta pel carrer ha estat un error, Argimon ha dit que no. Amb tot ha assegurat que molta gent oblida que estem en pandèmia quan es treu el tapaboques i això fa que es relaxin i no prenguin mesures per no contagiar-se. Davant d'això, ha anunciat que el seu departament prepara una campanya per conscienciar de què la pandèmia no s'ha acabat.

Salut estima que prop del 40% de contactes de positius de covid-19 no fa la quarantena

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha dit que prop del 40% dels contactes de positius de covid-19 no està fent la quarantena necessària de deu dies per evitar l'expansió del coronavirus. Ho ha explicat en una entrevista amb TV3 en què ha alertat que "l'augment d'interacció social conjuntament amb la variant Delta és un còctel molt perillós". Cabezas ha aplaudit, això sí, el bon ritme del pla de vacunació.