Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021

El Cruïlla tanca l'edició 2021 amb quasi 300 positius en els tests d'antígens previs

El festival va localitzar 69 persones amb coronavirus amb els testos d'antígens de la darrera jornada

L'edició d'aquest 2021 del festival Cruïlla ha tancat els tres dies de concerts amb un balanç que supera els 50.000 assistents. Segons les dades fetes públiques per l'organització, suposa assolir una xifra que els col·loca com l'esdeveniment musical amb més públic de tot l'Estat enguany. En la darrera jornada, la de la nit de dissabte, el festival va detectar 69 persones positives en covid-19 amb els testos d'antígens que s'han estat fent a tots els assistents.

Un total de 289 persones han donat positiu a les proves prèvies per covid-19

Amb aquesta darrera xifra, el Cruïlla ha arribat a identificar un total de 289 persones que han donat positiu a les proves prèvies.

El balanç que fa el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, és molt positiu. De fet, dissabte ja va qualificar "d'èxit total" el Cruïlla 2021, tot i que s'ha celebrat en un moment "molt complex per la salut pública".

Herreruela va assenyalar que estan "orgullosos i contents". Creu que poden treure pit de com s'ha desenvolupat el certamen i que ha anat tot com "una seda". "Barcelona torna a ser el centre del món pel que fa l'organització d'esdeveniments i la música en viu", va assegurar.

Després del balanç global de detecció de covid-19, Herreruela també va apuntar que davant el virus es pot tenir l'actitud d'aturar l'activitat i confinar-se, però s'ha provat durant un any i mig que és un "model fallit". En aquest sentit, va assenyalar que, per contra, des del Cruïlla s'han posat a disposició de les administracions per ser un col·laborador i un protagonista. "Aquest Cruïlla és el més clar exemple del que és aquesta col·laboració, un exemple del que és unir ciència i cultura".

Izal tanca el Cruïlla

El grup madrileny Izal ha tornat aquest dissabte amb el seu directe més elèctric a l'Escenari Estrella Damm del festival Cruïlla. El grup havia presentat la seva gira 'El Pequeño Gran Final del Viaje', una sèrie de concerts acústics pensats per a un format reduït.

Izal, però, ha deixat de banda aquest format pel concert al Parc del Fòrum, on han defensat el seu pop-rock davant d'un públic entregat. En aquesta jornada estava previst que Xoel López actués aquesta tarda a l'escenari Cruïlla Enamora, però també ha cancel·lat el concert per "motius mèdics".