Un sanitari amb EPI manipulant proves PCR

L'avís d'una experta catalana contra la covid: Podria tornar el toc de queda

La doctora Campins ha estat molt clara al respecte

La cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d'Hebron, Magda Campins, ha afirmat que no és prudent fer esdeveniments com el Cruïlla. Campins ho desaconsella "en una situació epidemiològica com l'actual". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que de la mateixa manera que s'ha tancat l'oci nocturn perquè s'han detectat brots, els grans esdeveniments poden ser "grans disseminadors".

Campins creu que el toc de queda podria ajudar a limitar els contagis

I és que ha valorat que encara que es facin TA i es digui que s'ha de dur la mascareta, es donen situacions en que no es compleixen les mesures. D'altra banda, ha afirmat que les limitacions horàries i el toc de queda podrien "ajudar" a aturar el creixement. Ara bé, amb tot, ha afirmat que s'hauran d'aplicar si es detecta una afectació major als hospitals.

Campins afirma que el que més preocupa és l'increment de casos i la possibilitat que amb aquesta transmissió aparegui una variant que escapi les vacunes. De la mateixa manera, ha reconegut que hi ha mesures "difícils" d'aplicar, com el toc de queda. Ara bé, ha reconegut que serien les següents mesures que caldria aplicar "si es comencen a tenir molts més ingressos i es posés en perill el sistema hospitalari".

De la mateixa manera, creu que tornar a fer obligatòria la mascareta a l'exterior també contribuiria a conscienciar que la pandèmia no ha acabat. La doctora ha recomanat no marxar a l'estranger de vacances i fer trobades socials petites.

El Cruïlla detecta 89 positius de covid-19 a les portes del recinte en la segona nit

El festival Cruïlla ha detectat un total de 89 casos positius de covid-19 a les portes del recinte, en la segona jornada del certamen. La primera va acabar amb la detecció de 126 positius entre els més de 15.000 espectadors que hi van assistir.

Aquest divendres s'han fet més de 19.000 tests d'antígens, segons les xifres que ofereixen els organitzadors. Això suposa una taxa aproximada de 468 casos per cada 100.000 persones.

El Cruïlla ha preparat un gran dispositiu al CCIB, convertit en un espai on cribrar fins a 25.000 persones diàries. Cap dels positius ha pogut accedir al recinte del festival.