Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Roger Torrent i Pere Aragonès en la presentació del projecte de pressupostos 2020.

Aragonès i Torrent, pendents del BOE: El cessament de Torra encara no s'ha publicat

El reial decret anirà signat pel rei Felip VI i un membre del govern espanyol, probablement Pedro Sánchez

Roger Torrent i Pere Aragonès en la presentació del projecte de pressupostos 2020.
Roger Torrent i Pere Aragonès estan pendents de la publicació del BOE i el DOGC. | ACN

Després de la inhabilitació de Quim Torra i de l'efectivitat de la condemna en ser-li notificada aquest dilluns, 28 de setembre, a la tarda, les institucions catalanes estan pendents ara dels propers passos a seguir, tant al Govern —amb el relleu de les funcions de Torra—, com al Parlament —que dirigirà el compte enrere cap a unes eleccions que ja es dona per fet que seran el 7 de febrer de 2021, tal com explicava CatalunyaDiari aquest dilluns.

Aragonès i Torrent, pendents del BOE i el DOGC

Els següents passos a l'executiu i al legislatiu, però, estan en 'stand by'. Tant Pere Aragonès com Roger Torrent estan pendents de la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del reial decret de cessament de Quim Torra com a president de la Generalitat, que ha d'anar signat pel rei Felip VI i referendat per algun dels membres del govern espanyol, molt probablement el president de l'executiu, Pedro Sánchez.

Tothom esperava la publicació per al BOE i el DOGC d'aquest dimarts al matí i, tot i que no es descarta que pugui produir-se una publicació extraordinària durant la jornada d'aquest dimarts, sembla que la publicació del cessament es podria produir aquest dimecres, dia 30 de setembre. Són, doncs, unes hores d'impàs tant al Palau de la Generalitat com al Parlament de Catalunya.

Un Consell Executiu i la ronda de consultes, els propers passos

En el moment en què es produeixi la publicació del decret de cessament, la pilota serà a la teulada de Pere Aragonès i Roger Torrent. El primer haurà de convocar un Consell Executiu extraordinari per aprovar que sigui ell mateix qui assumeixi algunes de les funcions de la presidència de la Generalitat durant els mesos d'interinatge.

Torrent, per la seva banda, ja tindrà el tret de sortida a un període de deu dies hàbils per fer consultes als grups i, o bé convocar el ple d'investidura d'un nou president, o bé —i això és el que passarà— informar que no hi ha candidat i que s'activa el rellotge dels dos mesos per seguir intentant-ho —malgrat que no es produïrà cap intent, s'esgotarà el compte enrere i es convocaran eleccions. Tot plegat, però, és a l'espera del BOE i el DOGC.