Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un vehicle passant pel costat d'un cartell que indica que accedeix a una zona de restricció sanitària

Aran demana acabar amb el confinament municipal de cap de setmana

La síndica d'Aran, Maria Vergés, argumenta aquesta petició davant les bones dades de la covid-19
Imatge de la Peülla nevada, al Port de la Bonaigua
Aran demana aixecar el confinament municipal els caps de setmana després d'anunciar bones dades de la Covid-19 | Ramon Baylina

El Govern aranès demanarà a la Generalitat acabar amb el confinament municipal de caps de setmana. La síndica d'Aran, Maria Vergés, argumenta aquesta petició davant les bones dades de la covid-19, que situen a l'Aran com el territori amb menys índex de rebrot de tota Catalunya i seguint l'anunci que va fer el Govern de poder aplicar mesures asimètriques en funció de les dades epidemiològiques dels diferents territoris.

En una reunió entre el Conselh Generau d'Aran, l'estació d'esquí Baqueira Beret, el Gremi d'Hostaleria i Mossos d'Esquadra s'ha acordat destinar un rastrejador de l'Espitau Val d'Aran específic per al sector turístic i destinar dos agents cívics a informar i conscienciar als establiments per a prevenir contagis. El rastrejador ajudarà a la gestió de possibles casos a empreses i establiments del sector turístic.

Salut amplia els cribratges a Aran i l'Alt Pirineu

El Departament de Salut va ampliar ahir, dimecres, 9 de desembre, els cribratges intensius a diferents municipis de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, en el marc de la nova estratègia del Govern de la Generalitat per tal d'evitar més casos del coronavirus en la comunitat autònoma.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran compten ara amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis implicats, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública, Aran Salut, l'Institut Català de la Salut i la Fundació Hospital de Puigcerdà.

Andorra fomenta el seu turisme amb una campanya 2,9 milions

D'altra banda, Andorra Turisme dedicarà 2,9 milions d'euros a la campanya de promoció de l'oferta turística d'aquest hivern, segons ha informat en un comunicat aquest dijous la societat parapública.

Espanya i França són els dos països on se centraran els esforços de promoció d'aquesta campanya, que s'anirà adaptant segons la situació epidemiològica per la Covid-19 i les mesures que es vagin adoptant per a evitar la seva propagació.

Així, la voluntat és que la campanya promocional comenci el pròxim 28 de desembre, encara que si la situació sanitària no ho permetés, es traslladaria al 4 de gener; en tots dos casos la campanya s'allargarà fins al 31 de març, segons indica Andorra Turisme en la nota de premsa.