Aranda de Duero (Burgos) torna a la fase 1 del desconfinament

La taxa d'incidència al municipi és de 66,69 per cada 10.000 targetes sanitàries

Persones amb mascareta passejant pel carrer
Més de 32.000 persones hauran de confinar-se | RTVE

Sembla que el coronavirus torna a afectar greument Espanya. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, des del mes de juny s'han registrat 680 brots, 560 dels quals segueixen actius. A hores d'ara hi ha més de 6.300 persones contagiades, i tot apunta que les xifres seguiran pujant. A priori, les comunitats que més preocupen són Aragó i Catalunya, encara que s'acaba de decretar el confinament en una població de Castella i Lleó. 

Aranda de Duero (Burgos) torna a la fase 1

El jutjat d'instrucció número 2 d'Aranda de Duero (Burgos) ha autoritzat el pla de contenció proposat per la Junta de Castella i Lleó per aïllar aquesta localitat de més de 32.000 habitants. Tal com han informat, la taxa d'incidència de coronavirus és molt alta i a més a més s'està produint transmissió comunitària. És per això que Aranda de Duero tornarà a la fase 1 juntament amb les localitats d'Íscar i Pedrajas de San Esteban, que des del passat dissabte es troben aïllades. 

La situació de contagis al municipi no para de créixer i les seves zones bàsiques de salut han comptabilitzat aquest dijous 131 casos a la zona Nord i 68 a la Sud, el que deixa una taxa d'incidència del 66,69 per cada 10.000 targetes sanitàries a la primera i del 42,05 a la segona. 

Burgos no adoptarà mesures addicionals

Per la seva banda, l'Ajuntament de Burgos no adoptarà mesures addicionals davant l'augment de casos confirmats de Covid-19 a la província durant l'última setmana. Així ho ha avançat aquest dilluns l'alcaldessa en funcions, Nuria Barrio, qui ha advertit que si bé la situació s'avalua cada dia, encara no considera necessari adoptar noves mesures per controlar la propagació del virus.

Barrio ha assegurat que, segons la informació traslladada per la Junta de Castella i Lleó, els brots a la capital estan «identificats i acotats», i la situació avui dia no obliga a prendre noves decisions. 


Comentaris

envia el comentari