Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
àrbitre d'esquena

Un àrbitre acaba en urgències després de ser agredit en un partit de benjamins

El col·legiat va ser copejat amb l'empunyadura d'un paraigua per un espectador que el va amenaçar de mort mentre l'agredia

Els fets es van produir aquest passat divendres al partit de categoria Primera Benjamí que van disputar l'A.D. Piqueñas i el Cantera FC a Madrid. Els aficionats que van presenciar l'escena, lluny de socórrer el col·legiat, van negar els fets i van amenaçar l'àrbitre en denunciar-ho pel seu pèssim comportament. Les imatges de la víctima, després de l'agressió, no deixen cap dubte:

A l'acta trobem la salvatge agressió comptada amb escrupolosos detalls:

3.- PÚBLIC

Finalitzat el partit i trobant-me encara dins del terreny de joc, hi entren diversos aficionats, clarament identificats del Cantera per les seves vestimentes i crits, a increpar-me i un d'ells, que tenia identificat d'haver-me increpat diverses vegades durant el matx, es posa davant meu i em diu: «Desvergonyit, fill de puta», al mateix temps que em colpeja amb 2 objectes que portava en ambdues mans que eren empunyadures de paraigües, colpejant-me al llavi, front i mans, causant-me ferides visibles a simple vista i deixant-me en un estat d'atordiment, separant-li de mi el delegat del Cantera, dient-li «però, què fas "tio"?». L'aficionat agressor s'havia dedicat a insultar-me durant el partit amb frases com: «Fill puta, ets molt dolent, et matarem després quan surtis».

Seguidament, aficionats del Piqueñas van entrar a socórrer-me i vaig poder veure com van ser agredits alguns per aficionats del Cantera. En aquell moment me'n vaig anar al vestidor on vaig caure a terra, a la porta, a causa d'un mareig a causa dels cops rebuts. Em van aixecar i vaig entrar al vestidor, moment en què l'aficionat del Cantera que em va agredir es va acostar de nou a increpar-me a la porta del vestidor amb els termes següents: «Surt cap a fora fill de puta, que et donaré més, tu avui mors cabró», vaig tancar la porta i vaig cridar a les forces de l'ordre, que es van presentar moments després. Aquestes van trucar a una unitat del SAMUR que ens va atendre, tant a mi com a un aficionat del Piqueñas C també agredit.

Les cames d'un jugador de futbol
Diversos aficionats van increpar l'àrbitre durant el partit | Unsplash - Marcel Straub

Aficionats del Cantera, davant la impotència dels incidents que havien creat i amb un senyor que deia que era el president i que parlava de forma enfurismada, es van acostar a increpar-me en acabar els incidents anteriorment citats, també a la porta del vestidor, acusant-me de fets que no havia comès amb anterioritat al partit, amenaçant que m'havien de denunciar, dient coses incertes com que havia amenaçat els nens amb alterar els partits perquè perdin sempre.

Denúncia en solitari

Lamentem la terrible agressió que ha patit aquesta persona, que va acudir a presentar la corresponent denúncia després de passar per l'hospital, arribant a casa seva a altes hores de la matinada. Sempre la justícia ordinària obrint-se pas davant la inoperància, de vegades inexistència, de la justícia esportiva.

No podem oblidar com és de lamentable la situació, que es produeix davant de nens de menys de deu anys sense que els seus pares qüestionin el que està passant. La solució al problema de la violència és a l'educació, però no sembla l'estratègia que dirigeixin els adults.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp