Àlex Arenas: «Si no confinen ja Madrid, acabarem confinant tot el país en un mes»

El catedràtic d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili va ser molt clar en una entrevista a TV3

Pla mitjà on es pot veure a dos sanitaris preparant proves PCR per a un cribratge
Àlex Arenas adverteix que, si no es tanca Madrid, Espanya es podria tornar a confinar d'aquí a un mes. | ACN

Clar i català: així es va expressar aquest dissabte, 26 de setembre, el catedràtic d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas, en una entrevista al programa 'Preguntes freqüents', de TV3. Arenas creu que «si no confinem Madrid ara, acabarem confinant tot el país d'aquí a un mes» i va apuntar que els models matemàtics asseguraven, ja fa tres setmanes, que calia aplicar mesures més dràstiques a la Comunitat de Madrid.

Arenas apunta a un segon confinament en un mes si no es tanca Madrid ja

«S'havia d'actuar contundentment el 7 de setembre en tres regions ben localitzades de la Comunitat», va dir Arenas. «Això hagués evitat la situació en què ens trobem ara, on estem parlant que si no es confina tota la Comunitat de Madrid, tenim un problema greu a tot Espanya, perquè és el 'hub' de comunicació més important del país i això implica moviment de persones», va expressar, tot recordant que «el virus es mou amb la gent» i que, per tant, és aquesta mobilitat la que acaba agreujant la situació.

Arenas té clar, doncs, que no confinar Madrid i per tant no impedir aquesta mobilitat pot acabar sent un problema molt perjudicial per a tot Espanya, situant-la en un possible nou confinament d'aquí a un mes, aproximadament —més encara, quan caldria haver pres mesures el 7 de setembre, ja fa una vintena de dies.

El confinament, «l'última mesura»

Per fer entendre que el confinament ha de ser el darrer recurs, el catedràtic Arenas va fer una comparació automobilística que ajuda a comprendre'n el sentit. «El confinament és el fre de mà que tenim al cotxe que va de baixada sense frens. No hauria de ser mai l'objectiu, és l'última mesura. Abans ens podem anticipar i hem de ser proactius, però no ens hem preparat a l'estiu i no hem fet els deures», va detallar. Arenas considera, doncs, que a l'Estat espanyol no s'han fet els deures i no va dubtar a criticar la mesura que, la primavera passada, va permetre avançar de fase de desescalada, per la via ràpida, Madrid i Barcelona.


Comentaris

envia el comentari